Temperaturile cresc, iar odată cu acestea apar din ce în ce mai mulți țânțari. Pe lângă faptul că sunt foarte deranjați noaptea, iar pișcăturile lor provoacă mâncărimi îngrozitoare, țânțarii pot fi periculoși pentru copii.
Vara este anotimpul preferat al multor persoane, dar și al țânțarilor și altor insecte mici care ne fac viața mai grea. Pe lângă faptul că sunt deranjante, pot fi transmițători de anumite boli și pot apărea în cele mai neașteptate locuri din casă.
Din fericire, există anumite soluții pe care le putem folosi pentru a scăpa de insectele nedorite din timpul verii. Poate că nu multă lume știe, dar țânțarii ucid sute de mii de persoane anual.
Bolile pe care aceștia le transmit prin intermediul înțepăturii pot crea de la neplăceri de sănătate, până la maladii grave. Iată câteva ingrediente naturale care vă vor ajuta să scăpați de țânțari:
Puteți pune un pliculeţ de cuişoare într-un bol şi lăsați condimentul să acţioneze sau pulverizați pe perdele o soluţie aromată din ulei esenţial de cuişoare, zeamă de lămâie şi apă.
Puteți pune în difuzorul de aromaterapie câteva picături de ulei esenţial de mentă sau eucalipt. Aceste arome vor ţine la distanţă ţânţarii din casa dumneavoastră.
Cimbrul, busuiocul sau mărarul sunt inamicii țânțarilor. Puneți aceste plante la ferestre și nu veți mai avea probleme. Și mușcatele vor avea același efect dacă le puneți pe pervaz.
Puteți prepara o soluție din 250 ml de votcă, 30 de picături de uleiuri esenţiale și o linguriță de gel de aloe vera cu care vă dați pe piele.
Această plantă mai este denumită și menta pisicii. Ține departe țânțarii prin uleiul esenţial pe care îl degajă. Conform specialiștilor, această plantă este mai puternică decât unele sprayuri din comerț.
Dacă suportați mirosul puternic pe care îl emană acestea, puteți arde câteva bețișoare parfumate înainte de culcare. Astfel nu veți mai avea probleme cu țânțarii.