Streinu Cercel, avertismentul momentului pentru români! Asta va face diferența

Streinu Cercel, avertismentul momentului pentru români! Asta va face diferența
Streinu Cercel, avertismentul momentului pentru români! Asta va face diferența. Sursa foto: newmoney.ro

Managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, Adrian Streinu-Cercel, a avertizat că pandemia de coronavirus nu trebuie tratată cu superficialitate, întrucât orice persoană poate ajunge în situaţia de a avea nevoie de îngrijire medicală.

Adrian Streinu Cercel, avertisment dur pentru români! Asta va face diferența

Adrian Streinu Cercel a avertizat populația să trateze cu seriozitate epidemia de coronavirus, pentru că orice poate ajunge să fie infectat.

Ceea ce vreau să spun este că nu avem voie să ne jucăm de-a pandemia. Pandemia nu iartă, nu-şi pune problema nici ce culoare are unul, nici ce culoare are celălalt. Atacă absolut la fel şi când ţi-e lumea mai dragă şi apoi te întrebi: de ce tocmai eu? Când ai ajuns să te întrebi asta, atunci înseamnă că ai nevoie de sistemul sanitar. Şi atunci să vezi dacă îţi mai dă mâna să spui că ăla e aşa, că ăla e aşa”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Apa și săpunul țin la distanță coronavirusul
Apa și săpunul țin la distanță coronavirusul. Sursa foto: farmaciadona.ro

Ce să faci ca să eviți pe cât posibil infectarea cu coronavirus

Celebrul medic a mai subliniat că igiena personală este foarte importantă în prevenirea răspândirii coronavirusului şi, de asemenea, în protejarea sistemului sanitar.

O cameră care este aerisită, unde pătrunde soarele, acolo nu pătrunde doctorul. Ca atare, vreţi să vă ţineţi departe de doctor? Apă şi săpun, vă spălaţi pe mânuţe, pe faţă, şi lucrurile vor fi aşa cum trebuie să fie. (…) Ceea ce va face diferenţa în perioada următoare va fi masca (…), pentru că ea vă poate proteja de un eventual virus care circulă în jur”, a mai spus Adrian Streinu Cercel.

Cum va schimba coronavirusul sistemul medical din România

Șeful spitalului de Boli Infecțioase Matei Balș nu este de acord cu unele măsuri luate de către autorități.

Cum va arăta sistemul sanitar? Habar n-am. Dar cu siguranţă nu va mai fi cel de astăzi. Ce vedem în momentul de faţă? Vedem sisteme de triaj, unele puse cu cap, altele mai puţin, vedem tot felul de invenţii care ne stropesc cu chimicale din cap până în picioare, total aiurea. Şi am uitat de apă şi săpun”, a mai spus managerul Institutului Matei Balş. Țara noastră a înregistrat astăzi, 11 iunie, o creștere substanțială a numărului de persoane infectatate cu coronavirus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI