Ludovic Orban îl atacă a doua oară pe medicul Adrian Streinu Cercel: „Planul acela e o năstrușnicie, o stupiditate mai mare nu am văzut”

Ludovic Orban îl atacă a doua oară pe medicul Adrian Streinu Cercel:
Ludovic Orban îl atacă a doua oară pe medicul Adrian Streinu Cercel: "Planul acela e o năstrușnicie, o stupiditate mai mare nu am văzut"

Ludovic Orban nu își poate reveni din șoc. Profund marcat de planul managerului Institului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” de a izola persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, premierul României adresează mesaje dure vizavi de această propunere.

Ludovic Orban, atac dur la adresa planului „Vacanța Mare”

În urmă cu puțin timp, Ludovic Orban l-a atacat pentru a doua oară pe vestitul medic Adrian Streinu Cercel pentru inițiativa sa total eronată vizavi de planul de măsuri intitulat „Vacanța Mare”.

Acesta prevedea niște măsuri mai dure decât cele luate în timpul stării de urgență, având ca scop protejarea persoanelor vârstnice. Una dintre cele mai revoltătoare măsuri menționate în acel plan a fost izolarea persoanelor de peste 65 de ani în hoteluri, timp de trei luni, provocându-le astfel o mare traumă la nivel psihic.

 

Ludovic Orban a numit acest plan ca fiind năstrușnic, stupid și fără sens:

Planul acela e o năstrușnicie, o stupiditate mai mare nu am văzut. Documentul ăla zici că e făcut în anii 50, la fiecare după nevoi, cu statul care se ocupă de tot, preia distributia de energia electrică, de utilități, nu mai plătește nimeni taxe.

E o nebunie nici nu trebuia luat în serios. Chiar stau și mă întreb dacă a apărut întâmplător sau nu chestia cu carantinarea părinților și bunicilor. Sunt lucruri de gravitate extremă, nu trebuie tratate doar cu un zâmbet, ci cu măsuri” a declarat premierul Orban.

Președintele Klaus Iohannis a fost reticent la propunerea medicului Adrian Streinu Cercel

Planul „Vacanța Mare” a atras multe critici și controverse, iar una dintre persoanele care s-a opus vehement acceptării acestor măsuri a fost chiar președintele țării, Klaus Iohannis.

A apărut o documentație de la un institut. Nu poate veni un institut, oricât de bine cotat, să spună ce și cum… A apărut o idee care a dus la foarte multă neliniște.

Într-un asemenea plan cineva propunea măsura aberantă ca persoanele peste 65 să fie carantinate. Așa ceva nu se va întâmpla, e inacceptabil.

Trăim într-o societate liberă, dar în nici un caz nu venim cu asemenea măsuri totalitare. Deci, stați liniștiți, nu vine nimeni să vă ia de acasă și să vă ducă în carantină, nu vine nimeni cu măsuri inumane”, a afirmat Klaus Iohannis în urmă cu trei zile.

Urmăriți Playtech.ro și pe