Știai că poți pune coajă de ou în cafea? Iată care este efectul deosebit!

De cele mai multe ori, obișnuim să aruncăm cojile de ouă, dar acestea au mai multe utilități surprinzătoare și beneficii deloc evidente. Mai jos, voi detalia doar câteva dintre ele.

Ouăle reprezintă un aliment vital pentru foarte mulți dintre noi. Poate îți începi ziua cu două ouă sau, când ești în pană de inspirație, îți faci o omletă ”cu de toate”. Detaliile de fond contează însă mai puțin. Important este că partea ouălelor pe care obișnuiești să o arunci are, asemenea, beneficii. Coaja este alcătuită în principal din calciu, iar lipsa de calciu este o problemă majoră în 2019 pentru un număr mare de persoane.

În cazul în care ți s-ar părea ciudat să începi să mănânci coji de ouă de mâine, în loc de calciu efervescent sau tablete de calciu, există alternative. Poți pisa coaja de la un ou manual sau o poți da prin râșnița de cafea, pentru a obține o pulbere. Praful respectiv poate fi adăugat în cafea cu scopul îndulcirii. Omogenizându-se cu zațul, cafeaua devine mai dulce. În acest fel, scapi și de efectele negative la zahărului.

O altă utilizare interesantă a cojilor de ouă implică, din nou, transformarea lor în pulbere. Pui coaja de ouă într-un pahar cu oțet și, într-un timp relativ scurt, se va dizolva. Amestul rezultat se aplică direct pe piele cu ajutorul unui disc demachiant de vată.

Dacă îți dorești ca vasele tale sau paharele să revină la o strălucire de mult apusă, există o soluție care, din nou, implică pulbere din coajă de ou. Amesteci pulberea cu detergent de vase obișnuit și îți speli vasele în aceeași manieră în care ai făcut-o și în trecut. De această dată însă, rezultatele vor fi net superioare. Cu aceste informații, poate vei privi altfel ouălele și vei renunța al obiceiul de a le arunca cojile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI