23 apr. 2023 | 11:07

Ștecher sau ștecăr, care este forma corectă, de fapt. Mulți români nu știu

Utile
Ștecher sau ștecăr, care este forma corectă, de fapt. Mulți români nu știu

Care este forma corectă a substantivului ștecher/ștecăr? Oare sunt corecte ambele? Probabil fiecare dintre noi avem la un moment dat câte o astfel de întrebare. Important este să verifici și să elimini această dilemă. În acest articol vei afla acest lucru. Iată așadar care variantă trebuie să o folosești: ștecher sau ștecăr, precum și care este forma corectă, de fapt.

Ștecher sau ștecăr, care este forma corectă, de fapt

Atât scrisul, cât și vorbirea corectă sunt extrem de importante în comunicare. În primul rând, folosirea corectă a limbii te ajută să te faci înțeles mai bine, evitând ambiguitatea și confuzia în comunicare. De asemenea, un nivel ridicat de precizie în comunicare poate ajuta la evitarea erorilor și a înțelesurilor greșite care pot duce la probleme în viața de zi cu zi sau în afaceri.

În al doilea rând, abilitatea de a folosi limba corect poate avea un impact semnificativ asupra modului în care ești perceput de către ceilalți. O persoană care folosește o corect și coerent o limbă, poate fi percepută ca fiind mai inteligentă, mai sofisticată și mai bine pregătită decât cineva care face multe greșeli de gramatică sau de pronunție. În plus, utilizarea corectă a limbii poate avea un impact pozitiv asupra încrederii în sine și asupra încrederii pe care o inspiri celor din jurul tău. În timp ce nu ar trebui să judeci pe cineva pe baza nivelului său de cunoaștere a limbii, este important să se recunoască faptul că vorbirea și scrierea corectă pot fi un instrument important în crearea comunicării și a succesului în multe domenii ale vieții.

Vezi și Cuvântul pe care toți medicii îl scriu greșit. Puțini români au sesizat greșeala asta de vorbire

Importanța scrisului și a vorbitului corect

A vorbi și a scrie corect gramatical implică utilizarea regulilor gramaticale standard ale limbii respective și evitarea greșelilor comune de gramatică și ortografie. Iată câteva sfaturi generale pentru a vorbi și a scrie corect gramatical:

  • Învață regulile gramaticale: Înainte de a începe să scrii sau să vorbești, este important să înțelegi regulile gramaticale de bază ale limbii respective. Există multe resurse online și offline care pot ajuta la învățarea acestora.
  • Folosește cuvinte adecvate: În timp ce vorbești sau scrii, asigură-te că folosești cuvinte adecvate în contextul respectiv și că le pronunți corect.
Ștecher sau ștecăr, care este forma corectă, de fapt

cum se spune corect: ștecher sau ștecăr

Cum se spune corect: ștecher sau ștecăr

Forma corectă este „ștecăr”, cu forma de plural ștecăre. Termenul reprezintă un cuvânt din limba română, care se referă la un dispozitiv folosit pentru conectarea unui aparat electric la o sursă de energie electrică.

Forma „ștecher” este considerată a fi o formă incorectă și nu ar trebui folosită în limba română standard. Totuși, această formă este folosită în mod natural de majoritatea oamenilor, cel mai probabil din cauză că așa l-au întâlnit li ei cel mai des. Este utilizată această formă greșită, chiar și în unele descrieri tehnice pe anumite site-uri de profil. La o simplă căutare pe google poți constata că găsești să cumperi ștechere și nu ștecăre. Iată care este definiția conform DEX-ului:

,,ŞTÉCĂR, ştecăre, s. n. Piesă la capătul unui şnur, care face contactul între un aparat electric şi priza de curent; fişă de curent. [Var.: ştécher s. n.] – Din germ. Stecker.”

Citește și Fii bun la gramatică: cum se scrie corect: ”El creează” sau ”El crează”

Compoziție Foto: Iozan Carmen

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar de Crăciun pentru a avea noroc și împliniri
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Portretul lui Mihail Neamțu, noul președinte al Comisiei de Cultură. Cunoscut pentru dezinformări și acuzat de propagandă legionară
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cum arată și cu ce se ocupă soția lui Ștefan Hrușcă. Geanina a fost fotomodel și i-a dăruit artistului doi copii, un băiat și o fată
Unica.ro
Crăciun. Zodii care își schimbă cercul de prieteni anul viitor. Renunță la oamenii falși
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Statul vrea banii românilor. S-a dat ordinul în România. Se achită până la 9.720 lei anual
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
PLATA cu CARDUL se SCHIMBĂ RADICAL! DISPARE în câteva ORE
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Mireasa Confesiuni, sezonul 6. Ce s-a întâmplat la Paris între Daiana și Cristi. De ce relația lor a ajuns în impas după logodnă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro