Cât va cheltui fosta RATB pentru a-și îmbrăca angajații cu cămașă și cravată

de: Daniel Ștefan
17 10. 2018

Societatea de Transport București (fosta RATB) va cheltui peste patru milioane de lei pentru a-și îmbrăca șoferii și vatmanii cu uniforme. Sunt așteptate zeci de mii de piese vestimentare pentru angajații STB.

Societatea de Transport București a primit deja vreo nouă oferte din partea unor furnizori din industria textilă pentru a oferi șoferilor și vatmanilor uniformele necesare.

Printre ofertanți se numără: Inter Sport, N.G.M. Company SRL, Trico-Han SRL, C&A Company Consulting, Cipimartex Distribution, Matteo Cons Trade, Sadmitex Industries SRL, Confluente Est SRL și Happy Garage.

Aceste uniforme ar trebui să fie compuse din sacouri, cravate sau eșarfe, pantaloni și cămăși de culoare bleumarin închis sau turcoaz, în ton cu tematica STB.

Și vorbim de un număr impresionant de unități din fiecare piesă vestimentară: vreo 4.800 de sacouri pentru bărbați și 100 pentru femei, în jur de 9.600 de pantaloni pentru bărbați și 200 pentru femei și cam tot atâtea cămăși, pentru ambele sexe. În total, licitația ar număra în jur de 80.000 de piese vestimentare.

O lege similară cu privire la modul în care se îmbracă transportatorii a fost impusă anterior și pentru șoferii de taxi. Primăria Capitalei a legiferat obligația șoferilor de se îmbrăca decent și să creeze clienților o atmosferă plăcută pe toată durata călătoriei. Asta include și corelarea genurilor muzicale după gusturile clienților.

Până la sfârșitul acestui an, în dotarea STB vor intra și 100 de autobuze noi, imense, cu burduf și cu motorizare Euro 6.

Autobuzele vor fi dotate cu echipamente electronice pentru control și monitorizare, care includ numărarea călătorilor, supraveghere video interior-exterior, verificarea și monitorizarea condițiilor de microclimat în interior, aer condiționat și încălzire, conexiune online cu dispeceratul, echipamente moderne de taxare, care sunt conectate online cu dispeceratul, un sistem de informare călători, cu display, care oferă informații asupra traseului, reclame, informații turistice etc.

Din 13 septembrie, fosta RATB a devenit societate pe acțiuni. Primarul General Gabriela Firea spunea la acea vreme că această modificare juridică a fost necesară și obligatorie pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile de către autoritatea publică locală.