Staţiunea de schi din România care rivalizează cu cele din Austria. Peisajul e ceva de vis, iar hotelurile sunt de top

de: Sabina Anastasia
29 01. 2024

O stațiune de schi din România, deschisă turiștilor încă din luna noiembrie 2023, rivalizează cu cele din Austria. Peisajele de aici sunt pur și simplu de vis. Ai senzația că te regăsești pe meleaguri străine, la cât de splendid e tot ce te înconjoară. Care este următoarea destinație pe care s-o notezi pe lista de vacanță.

Stațiunea de schi din România despre care mulți n-au auzit niciodată

Există o stațiune de schi în România, mai puțin cunoscută, care prezintă caracteristici atât de frumoase încât nici nu ai crede că nu ești în Austria. Se află în partea sudică a Munților Țarcu, în apropierea orașului Caransebeș. Peisajele de aici sunt superbe, după cum se poate vedea și în galeria foto.

La Muntele Mic, fiindcă despre această stațiune de schi este vorba, se poate ajunge cu mașina echipată cu cauciucuri de iarnă. Chiar dacă s-ar putea să nu ai nevoie, este bine să pui în autoturism lanțuri, în cazul în care vremea se schimbă. Parcarea la destinație se plătește 35 lei/zi sau 30 lei/abonament 2 zile.

Citește și: Stațiuni de schi din România. Topul celor mai frumoase pârtii pentru iubitorii sporturilor de iarnă

Pârtii disponibile pentru începători la Muntele Mic

La stațiunea de schi Muntele Mic, administratorii au deschis pentru turiști trei pârtii. Există mai multe spații amenajate în acest sens, însă doar cele ce urmează să le menționăm sunt disponibile persoanelor pasionate de sporturile de iarnă, la momentul actual.

Pârtia Borlova 1 și 2 prezintă un grad de dificultate mediu-ușor pentru cei pasionați de schi. Lungimea ambelor sectoare este de 1.000 de metri, prezentând ca altitudine de plecare 1.686 metri și de sosire 1.564 metri, potrivit informațiilor comunicate de administratorii complexului.

Ce opțiuni sunt disponibile pentru pasionații de sporturi de iarnă

Pârtia Vâlșanu este potrivită pentru pasionații de sporturi de iarnă cu ceva experiență în acest sens, fiindcă gradul de dificultate este mediu-avansat. Lungimea sectorului este de 2.500 de metri, cu altitudine de plecare 1.800 metri și altitudine de sosire 1.500 metri.

Pentru a ajunge la pârtia Vâlșanu din stațiunea de schi Muntele Mic, turiștii pot să plătească biletul pentru un telescaun cu șase locuri, călătoria nefiind foarte lungă.

Unde pot să meargă cu schiurile turiștii experimentați

Pârtia Nordică este, de asemenea, recomandată celor cu experiență în sporturile de iarnă, prezentând tot un grad de dificultate mediu-avansat. Lungimea sectorului este de 1.200, având 1.780 de metri altitudine plecare și 1.520 de metri altitudine de sosire.

La această pârtie, precum și la cea pentru nivel începător, respectiv Borlova 1 și 2, se poate ajunge cu ajutorul teleschiului, disponibil turiștilor la prețuri accesibile.

Citește și: Stațiunea din Bacău cu pârtie nouă de schi. E mai ieftină decât Valea Prahovei VIDEO

Lista tarifelor ce trebuie achitate de turiști

Prețurile pe care turiștii trebuie să le achite pentru a schia în stațiunea Muntele Mic, pe una dintre pârtiile deschise în acest scop, variază în funcție de categoria de vârstă, timpul petrecut într-un anumit sector și alte detalii. Pentru pârtia Borlova, sector 1 și 2, românii trebuie să achite următoarele tarife:

  • adulți: 130 lei/zi, 90 lei/jumătate de zi (după ora 14), 230 lei/2 zile;
  • nocturnă: 75 lei/seară;
  • copii: 110 lei/zi, 90 lei/jumătate de zi (după ora 14), 190 lei/2 zile.

Pentru skipass-ul comun, adică pentru a avea acces la Teleski Borlova, Teleski Nordică, Teleski Vâlșanu, prețurile sunt un pic mai mari, după cum urmează:

  • adulți: 190 lei/zi, 100 lei/2 ore, 140 lei/4 ore, 325 lei/2 zile;
  • copii: 150 lei/zi, 70 lei/2 ore, 120 lei/4 ore, 230 lei/2 zile.