18 apr. 2024 | 20:10

Staţiunea cea mai nouă din România. Turiştii vor da năvală aici, cu ce atrage comuna, de fapt

News
Staţiunea cea mai nouă din România. Turiştii vor da năvală aici, cu ce atrage comuna, de fapt
Staţiunea cea mai nouă din România. Turiştii vor da năvală aici, cu ce atrage comuna, de fapt

Vești bune pentru iubitorii de vacanțe. Apare 0 nouă stațiuni turistică, ce promite surprize de neuitat pentru toți cei care vor ajunge în zonă. Autoritățile locale cred că vizitatorii vor da năvală aici, pentru că localitatea are o atracție cu care speră să dea lovitura.

Se deschide o nouă stațiune turistică

România este o țară frumoasă, cu multe locuri speciale, pe care merită să le vizitezi măcar o dată în viață. Ne lăudăm atât cu litoralul Mării Negre, cât și cu o mulțime de zone montane, dar și băi termale, o altă atracție turistică.

În curând se va deschide o nouă stațiune turistică, cu care autoritățile locale speră să dea lovitura. Primarul Valentin Dorel Pojar a confirmat că localitatea Jucu va deveni în curând un centru balneo-climateric, spre bucuria tuturor iubitorilor de distracție și tratamente.

Primarul a vorbit pentru Ziua de Cluj despre intenția sa de a duce comuna la un alt nivel, având în vedere că zona are resurse importante, respectiv lacuri termale. Comuna are deja statutul de comună turistică, iar de aici până la a deveni celebră mai este doar un pas.

Edilul a precizat că a făcut eforturi mari pentru a atrage cât mai multe fonduri, motiv pentru care bugetul a crescut și șansele de evoluție sunt tot mai mari. Există mai multe proiecte în derulare, iar tot ce mai așteaptă acum sunt fondurile necesare.

„De când am venit la primărie, m-am străduit să atragem cât mai multe fonduri și din această cauză bugetul a tot crescut. Avem programe, proiecte, Anghel Saligny, avem un contract semnat de 14 milioane lei, diferența o punem noi, până la aproximativ 20 milioane lei, dar de aici încolo vor veni proiectele europene, pentru că PNRR destul de târziu și-a dat drumul.

Vrem să facem în Jucu o stațiune balneo-climaterică, am reușit să intrăm ca și comună turistică de interes local. Avem niște lacuri sărate, am obținut în baza lor titulatura aceasta. Așteptăm fonduri pentru a face stațiunea”, a spus primarul Valentin Dorel Pojar.

Cu ce obiective turistice se laudă stațiunea

Turiștii care vor alege să viziteze stațiunea vor fi întâmpinați cu o serie de noutăți și atracții. Unul dintre punctele de interes majore este casa memorială George Barițiu, care va fi supusă unor ample lucrări de restaurare în acest an.

Această inițiativă este văzută bine și de cei care locuiesc în zonă, fiind o oportunitate de a se conecta mai profund cu istoria și tradițiile locale. Oamenii sunt încântați și spun că edilul a fost foarte inspirat când a făcut acest pas.

În plus, se pregătește un proiect de amenajare a unui parc pe malul râului Someș, o inițiativă amplă și ambițioasă susținută de primărie. Prin achiziționarea unui teren generos, autoritățile locale doresc să creeze un spațiu verde reprezentativ pentru comunitatea lor.

Primarul a subliniat importanța acestui proiect, afirmând că noul parc de la Jucu de Mijloc va fi finalizat în maxim două luni. Astfel, vara aceasta, localnicii se vor bucura de plimbări în aer liber.

„Am achiziționat un parc foarte mare lângă Someș și acolo vrem să facem un parc reprezentativ pentru comuna noastră. Acum amenajăm un parc la Jucu de Mijloc tot pe malul Someșului, în maxim două luni va fi gata”, a mai spus primarul pentru sursa Ziua de Cluj.

Edilul a dezvăluit că proiectul este în curs de desfășurare, având în vedere că s-a realizat deja un studiu de fezabilitate detaliat. Viitoarea amenajare a parcului va lua în considerare aspecte precum amplasarea stațiilor și accesibilitatea, cu scopul de a crea un spațiu care să servească nevoilor și preferințelor comunității locale.

Parteneri
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului
Redactia.ro
Locul din inima Transilvaniei cu peisaje desprinse din povești. Este destinația ideală pentru vacanța de Paște
Click.ro
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune că „e groaznic”: „Nu ne așteptam”
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Nu se mai ascund! El are 29, ea - 52! Cuplul din showbizul românesc despre care toată lumea vorbește
Unica.ro
Celentano din Las Fierbinți, schimbare radicală de imagine. Decizia producătorilor serialului
EVZ.ro
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
Spynews
Elena Udrea, în lacrimi. Ce s-a întâmplat cu micuța Eva
Capital.ro
Comuna din România unde se va construi cel mai înalt pod suspendat din Europa
Antena 3
O mai recunoști? A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. Decizia neașteptată luată la 73 de ani
Avantaje
Cum se serba 1 Mai, Ziua Muncii, în comunism. Se pregăteau defilări cu coregrafii complicate
Mediaflux
Alertă pe litoralul României, în minivacanța de 1 Mai! Dealerii de droguri au început să vândă substanțele interzise
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
CRBL, primul interviu după divorț. Alături de cine va petrece Paștele anul acesta: „Să nu exagerăm”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro