17 mai 2023 | 10:40

Staţiunea care nu mai vrea să primească turişti, au pus şi barieră pentru a-i opri. E un loc mirific din Europa

News
Staţiunea care nu mai vrea să primească turişti, au pus şi barieră pentru a-i opri. E un loc mirific din Europa
Ce statiune s-a saturat de turisti

În timp ce alte stațiuni stau goale, una solicită vizitatorilor să nu mai vină acolo. Așadar, care este staţiunea care nu mai vrea să primească turişti, iar că să se vadă că solicitarea este cât se poate de serioasă au pus şi barieră pentru a-i opri pe turiști. E un loc mirific din Europa.

O stațiune celebră nu mai vrea să mai primească turiști. Ce au făcut pentru ca străinii să nu mai poposească în localitate

Locuitorii unui oraș din Austria se plâng că nu își mai doresc ca oamenii să meargă acolo și roagă autoritățile să ia măsuri în acest sens.

Astfel, în semn de protest pentru turism, în localitatea Hallstatt a fost instalată o barieră pentru a obstrucționa accesul turiștilor.

Hallstatt, cea mai frumoasă localitate din Austria

Hallstatt este unul dintre cele mai frumoase locuri din Austria, iar cei care ajung acolo zic că au ajuns în Rai. Satul alpin pitoresc este situat pe malul vestic al lacului Hallstatt, în regiunea muntoasă Salzkammergut, găzduind mai puțin de 1.000 de locuitori.

Localitatea  are o veche mină de sare și peisaje de neegalat asupra Alpilor austrieci.

S-au montat panouri de lemn pentru a obtura vederea către Alpi

Autoritățile din Hallstatt, devenit popular printre persoanele care caută să își facă selfie-uri acolo, pentru că peisajul seamănă cu cel din seria de filme Frozen, au luat decizia de a monta bariere de lemn pentru a împiedica vederea spre Alpi.

Au făcut asta pentru că locuitorii s-au săturat de turiști și nu își doresc ca oamenii străini să mai vină în satul lor pentru a-și face fotografii.

Un milion de oameni ajung anual în Hallstatt

Hallstatt, cu circa 750 de locuitori avea aproximativ un milion de vizitatori pe an înainte ca pandemia de Coronavirus să lovească mapamondul, în anul 2020.

Acum, confruntându-se cu un alt aflux de turiști care au aglomerat străzile înguste ale localității, autoritățile au acționat la plângerile locuitorilor și au luat decizia de a ridica garduri temporare din lemn pentru a împiedica parțial priveliștea spre munții Alpi.

Localitatea există din timpuri preistorice

Regiunea Salzkammergut există încă din timpuri preistorice, iar minele de sare din zonă au fost folosite încă din mileniul II î.Hr. De asemenea, în anul 1997, Hallstatt-Dachstein-Salzkammergut a fost desemnat sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Astfel, conform UNESCO, mina de sare „a constituit baza prosperității zonei până la mijlocul secolului al XX-lea, o prosperitate care se reflectă în arhitectura fină a orașului Hallstatt”.

Nu în ultimul rând, pentru peisajele pitorești care se regăsesc în Salzkammergut și Hallstatt fiecare persoană ar trebui să ajungă acolo măcar o dată în viață, chiar dacă nu va fi bine văzută de către locuitori.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear care a marcat omenirea
Digi24
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Scovergi de post. Rețeta dulce și sărată
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Aceste mașini NU mai trec ITP-ul. Șoferii nu vor mai primi drept de circulație
Capital.ro
Brunch de post şi secretul ciorbei de miel | Tanti Emilia din Timiş, gospodina care i-a uimit cu mâncarea tradiţională pe turiştii străini
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VESTEA MOMENTULUI! Este vorba de ION ILIESCU
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro