În timp ce alte stațiuni stau goale, una solicită vizitatorilor să nu mai vină acolo. Așadar, care este staţiunea care nu mai vrea să primească turişti, iar că să se vadă că solicitarea este cât se poate de serioasă au pus şi barieră pentru a-i opri pe turiști. E un loc mirific din Europa.
Locuitorii unui oraș din Austria se plâng că nu își mai doresc ca oamenii să meargă acolo și roagă autoritățile să ia măsuri în acest sens.
Astfel, în semn de protest pentru turism, în localitatea Hallstatt a fost instalată o barieră pentru a obstrucționa accesul turiștilor.
Hallstatt este unul dintre cele mai frumoase locuri din Austria, iar cei care ajung acolo zic că au ajuns în Rai. Satul alpin pitoresc este situat pe malul vestic al lacului Hallstatt, în regiunea muntoasă Salzkammergut, găzduind mai puțin de 1.000 de locuitori.
Localitatea are o veche mină de sare și peisaje de neegalat asupra Alpilor austrieci.
Autoritățile din Hallstatt, devenit popular printre persoanele care caută să își facă selfie-uri acolo, pentru că peisajul seamănă cu cel din seria de filme Frozen, au luat decizia de a monta bariere de lemn pentru a împiedica vederea spre Alpi.
Au făcut asta pentru că locuitorii s-au săturat de turiști și nu își doresc ca oamenii străini să mai vină în satul lor pentru a-și face fotografii.
Hallstatt, cu circa 750 de locuitori avea aproximativ un milion de vizitatori pe an înainte ca pandemia de Coronavirus să lovească mapamondul, în anul 2020.
Acum, confruntându-se cu un alt aflux de turiști care au aglomerat străzile înguste ale localității, autoritățile au acționat la plângerile locuitorilor și au luat decizia de a ridica garduri temporare din lemn pentru a împiedica parțial priveliștea spre munții Alpi.
Regiunea Salzkammergut există încă din timpuri preistorice, iar minele de sare din zonă au fost folosite încă din mileniul II î.Hr. De asemenea, în anul 1997, Hallstatt-Dachstein-Salzkammergut a fost desemnat sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.
Astfel, conform UNESCO, mina de sare „a constituit baza prosperității zonei până la mijlocul secolului al XX-lea, o prosperitate care se reflectă în arhitectura fină a orașului Hallstatt”.
Nu în ultimul rând, pentru peisajele pitorești care se regăsesc în Salzkammergut și Hallstatt fiecare persoană ar trebui să ajungă acolo măcar o dată în viață, chiar dacă nu va fi bine văzută de către locuitori.