Starea de alertă, prelungită cu încă 30 de zile. Ce se întâmplă cu restricțiiile

Starea de alertă, prelungită cu încă 30 de zile. Ce se întâmplă cu restricțiiile
Starea de alertă prelungită cu alte 30 de zile

Situația de criză epidemiologică în care se află România și la această oră, a determinat autoritățile să ia noi măsuri. Incidența ratei de infectări, în creștere, a determinat să se prelungească starea de alertă la nivel național. Decizia a fost luată la nivelul Comitetului pentru Situații de Urgență. Decizia va intra în vigoare din 13 ianuarie, pentru încă 30 de zile.

Starea de alertă prelungită cu alte 30 de zile

Ieri, în data de 11 ianuarie, Comitetul pentru Situații de Urgență a decis prin HOTĂRÂREA nr. 3 din 11.01.2021, prelungirea stării de alertă, la nivel național, pentru încă 30 de zile. Hotărârea va intra în vigoare începând cu data de 13 ianuarie.

”Art.1 – Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.01.2021.
Art.2 – Măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2, necesar a fi adoptate începând cu data de 13.01.2021, în contextul epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexă la prezenta.”, se spune în noua decizie a CSU.

Printre deciziile care rămân neschimbate, sunt obligativitatea purtării măștii indiferent de locul unde ne aflăm, în exterior sau interior, restrângerea deplasărilor pe timp de noapte, după ora 23:00, menținerea deciziei de a nu se deschide restaurantele, barurile, cluburile, etc.

”Se consideră necesară menținerea obligativității purtării măștii de protecție:

 • în spațiile publice, la locul de muncă,
 • în spațiile comerciale,
 • în mijloacele de transport în comun,

pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne.

Se consideră necesară menținerea interdicțiilor privind organizarea și desfășurarea de:

  • mitinguri,
  • demonstrații,
  • procesiuni,
  • concerte,
  • alte tipuri de întruniri în spații deschise,
  • a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise.

Se propune menținerea interdicției organizării de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.”, se precizează în hotărâre și anexa acesteia.

În case după ora 23, rămâne valabilă

În noua hotărâre de prelungire a stării de alertă a rămas în vigoare, ca și până acum, interdicția de deplasare, fără un motiv întemeiat, după ora 23:00, și până a doua zi dimineață, la ora 05:00. Deplasarea în acest interval se va face ca și până acum, având declarația pe propria răspundere, și, după caz, dovada deplasării în interes de serviciu, semnată de angajator. În orice altă situație, încălcarea acestei decizii poate fi supusă reglementărilor în vigoare și amendată ca atare.

Urmăriți Playtech.ro și pe