Sportivii români au câștigat trei medalii la Campionatul Mondial de canotaj! Opt echipaje s-au calificat la Jocurile Olimpice – FOTO & VIDEO

de: Sorin Barbu
09 09. 2023

Sportivii români au obținut astăzi, 9.09.2023, trei medalii Campionatul Mondial de canotaj de la Belgrad. În total sunt opt echipe care au reușit să obțină calificarea la Jocurile Olimpice de anul viitor, ce vor fi găduite de orașul Paris.

Trei noi medalii obţinute de sportivii români la Campionatul Mondial de canotaj

A fost o zi plină și productivă pentru sportivii români care au participat la Campionatul Mondial de canotaj de la Belgrad. Canotorii noștri au luat startul în șapte finale și au terminat de trei ori pe podium. Echipajul feminin de patru rame, alcătuit din Amalia Bereş, Maria Tivodariu, Magda Rusu şi Mădălina Bereş, a câştigat medalia de argint la Campionatul Mondial de canotaj.

Au trecut 33 de ani de la precedenta medalie mondială cucerită de o barcă din România în această probă. În 1990, la ediția disputată în Tasmania, Doina Șnep, Iulia Bobeică, Marioara Curela și Doina Robu au câștigat primul loc.

Fetele noastre au fost depăşite doar de echipajul din Ţările de Jos. Tot sâmbătă s-au câștigat și două medalii de bronz prin Ionela Cozmiuc şi Mariana Dumitru la dublu vâsle, la fel ca şi barca de dublu rame, cu Ioana Vrânceanu şi Roxana Anghel.

România se poate mândri că are opt echipe care s-au calificat la cea mai importantă competiției de anul viitor, după ediția de anul acesta de la Belgrad. „Până acum, România a reușit să califice 8 bărci la #JOParis2024!”, se spune în mesajul de pe pagina oficială de Facebook a Federației Române de Canotaj.

34 sportivi de sportivi români sunt calificaţi la JO Paris 2024

România are 34 de sportivi care au obținut deja calificarea la JO de la Paris, 24 dintre ei sunt din canotaj. Aceștia sunt: Delvine Meringor (atletism), David Popovici (înot), Lăcrămioara Perijoc (box), Vlad Stancu (înot), Andrea Mikloş (atletism), Alina Rotaru (atletism), Annaliese Drăgan (gimnastică ritmică), Ilie Sprincean şi Oleg Nuţă (kaiac-canoe), Cătălin Chirilă (kaiac-canoe), Ioana Vrânceanu şi Roxana Anghel, Ionela Cozmiuc şi Mariana Dumitru, Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan, Amalia Bereş, Maria Tivodariu, Magda Rusu şi Mădălina Bereş şi Patricia Cireş, Cristina Drugă, Andrada Moroşanu, Ema Ioana Ciotău, Ancuţa Bodnar, Simona Radiş, Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Florin Lehaci, Florin Enache, Ioan Prundeanu, Andrei Cornea, Mihai Chiruţă (toţi canotaj).

Sursa Foto: Facebook Federația Română de Canotaj