08 aug. 2024 | 19:17

Sportivă notată cu nota 0 la Jocurile Olimpice de la Paris. Cum a fost posibil VIDEO

Sport
Sportivă notată cu nota 0 la Jocurile Olimpice de la Paris. Cum a fost posibil VIDEO

Dacă la Montreal, Nadia Comăneci lua o notă perfectă, iar tabela arăta 1.0, în 2024, avem o sportivă notată cu nota 0 la Jocurile Olimpice de la Paris. Citește mai departe, și află cum a fost posibil.

O sportivă notată cu nota 0 la Jocurile Olimpice de la Paris

Se pare că ediția de anul acesta a Jocurilor Olimpice este plină de controverse, scandaluri, și jurizări cel puțin ciudate. Numai că, de data asta, jurizarea a fost una corectă, ținând cont de prestația sportivei implicate.

Atleta lotului olimpic american, Alison Gibson, a participat la probele de sărituri în apă la ediția din acest an a Jocurilor Olimpice. Dar, așa cum avea să se dovedească, a avut parte de un început de coșmar miercuri.

Sportivă notată cu nota 0 la Jocurile Olimpice de la Paris. Cum a fost posibil

Alison Gibson

Momentul a avut loc în timpul rundei preliminare a probei feminine de trambulină 3 m, când picioarele ei s-au ciocnit de placă la prima săritură, rezultând un scor de 0.0. După ce a aterizat în apă, performanța ei a fost înregistrată ca un non-dive.

„Evident, astăzi nu a mers așa cum mi-am dorit, dar cred că poți învăța și crește din fiecare experiență.

Sper cu adevărat ca următoarea generație de sportivi să recunoască faptul că, chiar și în cele mai rele momente, poți continua să lupți, poți merge cu curaj”, a spus Alison Gibson, care și-a încheiat ultimele patru sărituri și a terminat pe ultimul loc în competiție.

Alison Gibson, dezamăgită, la a doua prezență olimpică

Sportiva originară din Texas, aflată la a doua participare la Jocurile Olimpice, a declarat că și-a lovit călcâiul drept și ar fi avut dureri, iar ca urmare a acestei situații a avut și această slabă performanță.

„Mi-am lovit călcâiele și picioarele pe placă. Am tăieturi și mi-am lovit destul de tare călcâiul drept, dar am fost hotărâtă să merg mai departe.”, a declarat sportiva, potrivit Reuters.

Deși sportiva a încheiat ziua cu un scor de 198,30 și nu a avansat în semifinale, iar retragerea nu a fost niciodată o opțiune.

Nota acordată sportivei din America la această probă nu este prima. În urmă cu 10 ani, la Glasgow, un alt sportiv avea să primească această notă. Australianul nu a reușit să obțină niciun punct din partea juriului în proba masculină de sărituri de 3 m pe trambulină la Jocurile Olimpice de la Glasgow 2014.

Cum a fost posibilă notarea sportivei americane

Campania americancei a început în cel mai prost mod posibil,  la prima sa săritură din proba preliminară. Așa cum precizam, în timp ce încerca o piruetă de două și jumătate spre interior, și-a prins picioarele de placă în timp ce se învârtea spre apă.

Sportivă notată cu nota 0 la Jocurile Olimpice de la Paris. Cum a fost posibil

Așa cum au explicat ulterior specialiștii probei, judecătorii iau în considerare poziția de start a concurenților, decolarea, zborul și intrarea în apă. Din acest motiv, la finalul săriturii americanca a fost punctată cu nota „0”.

Potrivit site-ului olimpic al NBC, sportivii din competițiile de trambulină au, de asemenea, sarcina de a efectua performanțe în toate cele cinci categorii punctate la proba de sărituri la care concurează.

Sursa video: Euronews

Parteneri
Povestea româncei care a fost campioană la Roland Garros și a ajuns chirurg la Spitalul Floreasca
Redactia.ro
Dragoș Dolănescu le încaieră pe solistele Maria Ciobanu și Irina Loghin: „Tata spunea că Irina Loghin are cap de regină”. Cum au ratat să se încuscrească?
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Carmen Brumă, dezvăluiri fără precedent după 25 de ani de relație cu Mircea Badea. 'Am mers mai departe'
Unica.ro
Chiriile au explodat în București. Fenomenul care a dus la creștere
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
Simona Halep, anunț FINAL la 33 de ani: Ăsta e planul acum!
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
VINE URGIA în România! UNDE LOVEȘTE CICLONUL! HARTA ANM
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii sezonul 8. Dani și ispita Mădălina au apărut ținându-se de mână, dar s-au certat în fața camerelor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro