07 aug. 2024 | 11:34

Noi acuzații grave la adresa organizatorilor Jocurilor Olimpice. Ce a putut să găsească un sportiv în mâncare: “Viermi. Nu e bine”

Sport
Noi acuzații grave la adresa organizatorilor Jocurilor Olimpice. Ce a putut să găsească un sportiv în mâncare: “Viermi. Nu e bine”
Noi acuzatii grave la adresa organizatorilor Jocurilor Olimpice

Jocurile Olimpice de la Paris 2024 sunt în centrul atenției nu doar pentru performanțele sportive, ci și pentru scandalurile care au apărut în jurul organizării. Recent, un înotător din Marea Britanie, cu șase medalii olimpice la activ, a adus în prim-plan problemele cu mâncarea oferită sportivilor.

Înotătorul britanic susține că sportivii de la JO 2024 au găsit viermi în mâncare

Înotătorul britanic Adam Peaty a declarat că unii sportivi de la Jocurile Olimpice de la Paris au găsit viermi în mâncare, ceea ce reprezintă o încălcare gravă a standardelor de igienă și siguranță alimentară.

În plus, Adam Peaty a criticat calitatea și cantitatea mâncării disponibile, spunând că opțiunile nu sunt suficiente pentru nevoile nutriționale ale sportivilor de performanță.

”Alimentația nu este suficient de bună pentru nivelul așteptat de la sportivi. La sfârșitul zilei, trebuie să dăm tot în competiții. La Tokyo mâncarea a fost incredibilă, la fel și la Rio de Janeiro…

Dar, de data aceasta, nu sunt suficiente opțiuni de alimente cu proteine, se formează cozi lungi și așteptăm câte 30 de minute ca să mâncăm. Vreau să mănânc carne, am nevoie de carne pentru a concura și asta mănânc acasă, așa că de ce aș schimba ceva?

Îmi place și peștele, dar oamenii au găsit viermi. Nu e bine. Vreau doar ca sportivii să aibă parte de cele mai bune condiții. Și cred că ei sunt cei care pot face cel mai bine cunoscută situația”, a declarat înotătorul, potrivit The Guardian.

Noi acuzatii grave la adresa organizatorilor Jocurilor Olimpice

Adam Peaty

Reacția organizatorilor și măsurile luate

Un purtător de cuvânt al Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 a răspuns acuzațiilor afirmând că feedback-ul sportivilor este luat foarte în serios.

”Îi ascultăm pe sportivi, luăm foarte în serios feedback-ul lor. De la deschiderea Satului Olimpic, partenerul nostru Sodexo Live! a lucrat în mod proactiv pentru a adapta rezervele de alimente la nevoile în creștere și la consumul real observat în primele zile.

Ca urmare, cantitățile anumitor produse au crescut semnificativ și a fost desfășurat personal suplimentar pentru a asigura funcționarea fără probleme a serviciului”, a transmis acesta.

Citește și Ce șanse are Sabrina Voinea să obțină medalia de bronz, după scandalul de la Jocurile Olimpice. Există un precedent!

Probleme și la calitatea apei pentru maratonul de înot

Pe lângă problemele cu alimentația, organizatorii au fost criticați și pentru calitatea apei în care sportivii trebuie să se antreneze pentru maratonul de înot.

Evaluările recente au arătat că nivelurile de E.coli și enterococi în Sena depășesc pragurile acceptabile stabilite de World Aquatics.

În consecință, o sesiune de antrenament importantă a fost anulată, iar sportivii nu au putut să se familiarizeze cu condițiile de competiție. Deși organizatorii promit că vor lua măsuri pentru a rezolva aceste probleme, îngrijorările rămân ridicate.

Citește și Prima victorie a Sabrinei Voinea în scandalul de la Jocurile Olimpice 2024. Tocmai a primit vestea!

Parteneri
S-a întors la marea iubire, fost fotomodel Playboy, după 20 de ani de căsătorie. Cine este soția lui Daniel Pancu
Redactia.ro
Cum a scăpat Hitler din Primul Război Mondial. Povestea soldatului care i-a cruțat viața: „Dacă aș fi știut cine era, nu l-aș fi lăsat să plece”
Click.ro
Filmări spectaculoase din Ucraina cu un sistem de rachete RAK-SA-12 în acțiune. Sistemul croat e montat pe un Humvee american
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Theo Rose s-a măritat în secret. Primele imagini
EVZ.ro
Când începe și cât durează vacanța elevilor în luna octombrie. În ce zi se întorc în bănci din vacanța de toamnă
Spynews
A murit un nume uriaș. A decedat în această dimineață. Drum lin, maestre!
Capital.ro
Theo Rose și Anghel Damian s-au căsătorit în mare secret. Detaliile ieșite din comun de la ceremonie: „A fost cea mai frumoasă nuntă la care am participat vreodată”
Avantaje
CU CÂT se VINDE o BANCNOTĂ de 20 de LEI! UNII se ÎMBOGĂȚESC dacă o GĂSESC
Mediaflux
Video halucinant! Copiii dispăruți ai afaceristului Adrian Marțian au fost filmați! Nimeni nu știe nimic de ei. Ce spun pe înregistrare / VIDEO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cum arată Diandra Doris Moga după ce și-a topit acidul din buze. Cât de schimbată e ispita de la Insula Iubirii acum
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro