Sportiva din România care se iubește cu femei. Nu a mai putut ține secretul: „E la modă”

de: Anca Lupescu
10 01. 2022

O sportivă din România a luat prin surprindere pe toată lumea, atunci când a vorbit public despre faptul că îi plac femeile. Tânăra a răspuns la un mesaj pe o platformă socială, în care a recunoscut că în momentul de față are o iubită. Totul a pornit de la faptul că a suferit o dezamăgire în dragoste, așa că și-a schimbat orientarea sexuală peste noapte.

O sportivă româncă își declară orientarea sexuală

Este vorba despre Ana Manea, în vârstă de 20 de ani, care este fostă componentă a echipei de fotbal feminim ACS Atletic Drobeta. Ea a devenit printre puținele sportive din România care și-a dezvăluit orientarea sexuală și a recunoscut că îi plac persoanele de același sex.

Ana Manea este născută în județul Gorj, însă s-a mutat în Italia, acolo unde continuă să joace fotbal. Ea a suferit o decepție în dragoste, așa că a încercat „din joacă” să aibă relații cu femei. I-a plăcut, așa că acum le-a spus totul prietenilor din online.

Acum, tânăra se iubește cu o femeie din Spania și s-a arătat deschisă la întrebări din partea internauților.

”Am stat și cu băieți înainte, dar ultimul cu care am fost m-a făcut să sufăr. De când am venit aici în Italia, am zis să încerc. Am văzut că e la modă.

Am încercat, mi-a plăcut și acum am o iubită, e din Spania. Dacă vreți să știți mai multe, întrebați-mă”, a spus Ana Manea într-un video postat pe TikTok.

Nu este singura sportivă lesbiană

Anda Manea i-a luat exemplul Laurei Nicoleta Vasilescu, prima handbalistă din România care a recunoscut că este lesbiană. Fosta jucătoare de la HSG Bad Wildungen a declarat că este momentul să își recunoască orientarea sexuală chiar de ziua iubitei sale.

”La mulți ani, Steffi! Să îți păstrezi mereu zâmbetul, să râzi cu ochii în fiecare zi, să fii sănătoasă! Viitorul este al nostru. Te iubesc necondiționat!”, a fost mesajul Laurei pe contul său de Instagram.

Și jucătoarea de tenis Alison Van Uytvanck a admis într-un interviu că este lesbiană.

”În curând ne vom muta împreună. Ne simțim foarte fericite împreună și asta este ceea ce vrem să arătăm lumii. Nimeni nu trebuie să se justifice în fața lumii de ce este lesbiană sau homosexual, nu este ca și cum ar fi o boală. Avem o relație foarte deschisă, iar părinții mei sunt mândri de acest lucru.

Acest lucru a fost foarte important pentru noi pentru că sprijinul ne-a făcut să ne simțim mai bine. Nu găsesc că este un tabu, actuala mea relație mă face fericită”, a spus atunci Alison Van Uytvanck.