Spitalul modern despre care n-ai zice că-i în România. Sau în Slatina

de: Diana Radu
25 02. 2019

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina este unul dintre cele ma moderne spitale din România. Saloanele acestuia arată ca niște camere de hotel iar spitalul a fost dotat cu aparatura la care medicii nici nu îndrăzneau să viseze.

Pentru modernizarea și infrastructura spitalului s-au investit în jur de 20 de milioane de lei, asta doar în ultimii doi ani. Însă, rezultatul este pe măsură, din ce în ce mai mulți pacienți  preferă să meargă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Astfel, numărul acestora a crescut cu zece procente, față de anul 2016.

În ceea ce privește personalul, în prezent 235 de medici lucrează acum în Spitalul din Slatina, dintre care 80 fac naveta de la Craiova, pentru că spitalul le oferă tot ce au nevoie, pentru a-și face meseria într-un mod cât mai profesionist. Și partea financiară este avantajoasă, astfel un medic rezident poate primi în primul an un salariu de 3.700 de lei, iar un medic specialist poate câștiga și zece mii de lei.

Și asta nu e tot. Alte șase secții din cadrul spitalului sunt în plin proces de modernizare. Lucrările urmează să fie gata până la sfârșitul acestui an și sunt susținute financiar de Consiliul Judeţean Olt, dar şi de la Ministerul Sănătăţii. Valoarea totală a investițiilor se ridică la 15 milioane de lei.

„Atunci când se vor finaliza toate aceste proiecte pentru care avem finanţare, avem contracte în curs, putem spune că spitalul va fi nou sută la sută. În momentul de faţă avem două CT-uri, un RMN şi, pe fonduri europene, în momentul de faţă, avem un proiect aprobat de un milion de euro, vom cumpăra un CT şi un aparat de radiologie”, spune Cătălin Rotea, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

Condiții de hotel la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina

Pe lângă bolnavii din Olt, de condițiile moderne beneficiază și județele învecinate. Astfel, numărul pacienților care vin să se trateze la Slatina a ajuns la 160 de mii, în ambulatoriu, doar în ultimii doi ani. Cea mai căutată secție este cea de Urologie, deși acesta nu poate găzdui mai mult de 20 de paturi. Cu toate acestea, peste o mie de pacienți aleg acest spital pentru un anumit aparat.

„Este un aparat unic în regim de stat, prin Casa de Asigurări. Adică, dacă un pacient are o problemă urologică de natură litiazică, cu pietre….poate să apeleze la noi şi acest aparat poate ajuta foarte mult în terapia litiazică”, afirmă Răzvan Cazangiu – medic specialist urolog.