Pensionarul din Argeș care și-a donat toată averea unui spital pentru bebeluși cu gândul la păcatele tinereții

Pensionarul din Argeș care și-a donat toată averea unui spital pentru bebeluși cu gândul la păcatele tinereții
Ion Cârstoiu, pensionarul argeșean care a donat 10.000 de euro Spitalului din Câmpulung

Este povestea care a impresionat săptămâna aceasta mii de români. Un bătrân din Aninoasa, Argeș, s-a hotărât să doneze banii strânși după o viață de muncă Spitalului Municipal din Câmpulung. 10.000 de euro pot fi folosiți acum pentru ajutorarea copiilor care se nasc prematur.

Deși trăiește modest și are o pensie mică, bărbatul consideră că banii pot fi mai folositori pentru sănătatea copiilor.

Și banii săi vor fi cu folos, pentru că doctorii de la secția neonatologie a Spitalului din Câmpulung vor să folosească suma pentru a cumpăra, printre altele, incubatoare pentru nou-născuți.

Fapta bună îi aduce alinare și bărbatului, mereu cu gândul la păcatele din tinerețe și la unele decizii pe care acum nu l-ar mai lua.

Cine este bătrânul care și-a donat economiile cu gândul la păcatele din tinerețe

Ion Cârstoiu are 72 de ani și locuiește în Aninoasa, județul Argeș. Pensia lui este modestă, primește o pensie de 1300 de lei pe lună.

A reușit să facă economii după ce a fost toată viaţa şofer. 60 de ani de muncă l-au ajutat să pună bani deoparte.

Bărbatul le-a spus jurnaliștilor care l-au vizitat că regretă cel mai mult faptul că în tinereţe şi-a convins iubita să facă un avort. Acum, vrea să ajute alți bebeluși să câștige o șansă la viață.

Banii donați vor fi administrați de Secția de Neonatologie a spitalului din Câmpulung Muscel, care are acum o capacitate de 25 de paturi.

În semn de mulțumire, doctorii spun că pe incubatoarele moderne vor fi montate plăcuțe care să poarte numele pensionarului argeșean.

Bătrân din Aninoasa donează toţi banii strânşi unui spital, pentru bebeluşi

"Am pensia asta micuţă, îmi ajunge", a spus bătrânul. Ion Cârstoiu a dat tot ce a strâns în viaţă spitalului, pentru cumpărarea de incubatoare pentru bebeluşi. Povestea lui, numai aici: https://bit.ly/2SPoOio

Publicată de Observator pe Joi, 21 februarie 2019

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI