Băiatul născut cu „doar 2% din creier” a uimit medicii. Cum arată după 6 ani

Noah alături de părinții săi în timpul emisiunii „Good Morning Britain” difuzată de ITV
Un caz aparte a stârnit un val de emoție în Marea Britanie: este povestea băiețelului care s-a născut , așa cum spuneau doctorii, cu 2% din creier și care a reușit să se recupereze în câțiva ani.Părinții lui Noah Well au fost invitați în emisiunea „Good Morning Britain” a postului de televiune ITV și au povestit situația în care s-a aflat băiatul în primii ani de viață.

Înainte de naștere, Noah a fost diagnosticat cu spină bifidă, care este o malformație congenitală a coloanei vertebrale. Mai exact, ea se manifestă prin lipsa de sudură a arcurilor vertebrale, ceea ce afectează coloana vertebrală și sistemul nervos.

Doctorii i-au spus mamei că, dacă dă naștere pruncului, el ar putea veni pe lume cu maformații grave. În emisiunea „Good Morning America”, femeia a povestit că a fost sfătuită de cinci medici să întrerupă sarcina. Însă, femeia a refuzat.

Situația celui mic era agravată de faptul că suferea de hidrocefalie, adică acumula excesiv lichid cefalorahidian la nivelul ventriculilor cerebrali. Această afecțiune duce la o creștere a craniului peste limitele obișnuite în cazul unui copil.

În ciuda tuturor problemelor, Noah a venit pe lume în 2012, la început de martie, prin cezariană. După naștere, a fost supus unor operații dificile. I-a fost instalat un dispozitiv care drena fluidul acumulat în craniu și i-a fost corectată o malformație.

Noah cunoaște probleme sale la creier: „A crescut tot mai mare”

Evoluția lui Noah a fost favorabilă, în ciuda prognosticului rezervat pe care îl dădeau doctorii. Deși specialiștii care l-au tratat se așteptau ca băiatul să fie paralizat de la gât în jos, el a continuat să lupte și să-și revină treptat. Cu timpul a reușit să se ridice în picioare fără să fie sprijinit și să se poată așeza fără ajutor. Povestirile emoționate ale părinților au fost completate de o replică a lui Noah, băiatul de 6 ani acum, care speră ca într-o zi să poată merge singur și să poată face surf: „M-am născut cu doar un pic de creier. Însă a crescut tot mai mare, și mai mare, și mai mare”.

Pentru a-i ajuta și pe alți părinți care se pot confrunta cu probleme asemănătorare, părinții au realizat un site cu toate informațiile necesare ce poartă numele www.hugsfornoah.co.uk. Site-ul oferă informații și despre necesitatea ca, în timpul sarcinii, să fie administrat acidul folic, o procedură care poate preveni apariția unor malformații.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI