Cadrele medicale de la Spitalul de Urgență Bagdasar-Arseni din București îngrijesc, în noua Unitate Funcțională pentru Arși, o parte dintre victimele incidentului de sâmbătă, de la Crevedia. Timp de o oră, instituția medicală a rămas fără energie electrică. Cum au reacționat specialiștii.
Mai multe explozii au avut loc la finalul săptămânii trecute, mai exact sâmbătă, la o stație GPL din Crevedia, din județul Dâmbovița. Potrivit ultimului bilanț, 58 de persoane s-au prezentat în total la spital pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.
Dintre victime, o parte au fost transferate în spitale din Italia, Belgia, Germania și Austria, pe baza Mecanismului European de Protecție Civilă. Două persoane și-au pierdut viața, una dintre ele nu în urma arsurilor suferite, ci din cauza unui infarct.
Dintre victimele care primesc îngrijiri medicale din partea specialiștilor, o parte se află și la Spitalul de Urgență Bagdasar-Arseni din București, la noua Unitate Funcțională pentru Arși. Aceștia se află, potrivit informațiilor din spațiul public, la secția de chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă.
„Este afectată sala 14, unde se află și cada de tratament și am rămas fără curent electric exact în timp ce se făceau manevre de pansare a pacienților aduși de la Crevedia”, a declarat pentru Libertatea o sursă medicală de la Spitalul Bagdasar-Arseni.
Te-ar putea interesa și: Ce făceau angajaţii staţiei GPL de la Crevedia înainte de explozie. Detaliul de neconceput care a ieşit la iveală
Reprezentanții Spitalului Bagdasar-Arseni au confirmat în mod oficial că s-au confruntat cu o problemă în sistemul de securitate al spitalului. Generatorul instituției medicale nu ar fi pornit, iar pana de curent a fost remediată după nu mai puțin de o oră.
„Ne trebuie multe lucruri. Dar e ok. Avem de toate!”, a fost reacția unui medic din noua secție pentru arși, potrivit sursei citate.
Medicul Florian Bica a oferit noi detalii despre starea pacienților care au fost internați la Spitalul de Urgență Bagdasar-Arseni din București îngrijesc, în noua Unitate Funcțională pentru Arși. Patru pacienți ajunși inițial aici cu arsuri grave au fost transferați la unități medicale din străinătate.
Te-ar putea interesa și: E alertă la Crevedia! O nouă explozie ar putea avea loc. Recordul negativ despre care vorbeşte toată lumea
În prezent, la Spitalul de Urgență Bagdasar-Arseni din București se mai află un singur pacient care prezintă arsuri grave, fiind afectat pe o suprafață de peste 85%. În afară de el, mai sunt opt victime cu arsuri, șapte pompieri și un jandarm, acesta din urmă fiind în stare mai bună.