04 iul. 2022 | 11:15

Speciile de rechini care atacă cel mai des oamenii. Plajele în care au avut loc cele mai multe atacuri

Diverse
Speciile de rechini care atacă cel mai des oamenii. Plajele în care au avut loc cele mai multe atacuri
Cele mai periculoase specii de rechini

Atacurile rechinilor asupra oamenilor sunt des întâlnite pe diferite plaje din întreaga lume. Din fericire, la noi nu au fost raportate astfel de cazuri, însă este o problemă des întâlnită în alte țări. Iată care sunt speciile de rechini care atacă cel mai des oamenii și plajele în care au avut loc astfel de atacuri.

Cele trei specii de rechini care atacă cel mai des oamenii

Există foarte multe specii de rechini, însă oamenii de știință au făcut un top al primelor trei care atacă cel mai des oamenii. Aceștia au efectuat mai multe cercetări pentru a afla cât mai multe indicii despre factorii care termină un rechin să atace oamenii.

  • Marele alb

Această specie de rechin este probabil cea mai faimoasă și des întâlnită. Rechinul alb este cunoscut pentru dimensiunile lui. De regulă, indivizii maturi ajung până la 6,4 metri în lungime și o greutate de peste 3 tone.

  • Rechinul tigru

Această specie de rechini populează toate apele mărilor temperate și tropicale, chiar și Marea Mediterană. Rechinul tigru preferă apele litorale, motiv pentru care se aproprie foarte mult de țărm, acolo unde sunt și oamenii. Ca și mărime, rechinul tigru poate ajunge la o lungime de 5,5 – 7,5 m și o greutate medie de 900 de kg.

  • Rechinul taur

Rechinul taur poate fi întâlnit în apele tropicale, subtropicale și temperate în estuare sau pe coastele Africii, Asiei, Americii sau Australiei și este una dintre speciile de rechini care atacă cel mai des oamenii. Numele său vine de la reputația de animale feroce și corpul îndesat asemănător taurului. De asemenea, mai este denumit și rechinul-bivol.

Rechinul taur este mai mic față de marele alb sau rechinul tigru. El are o lungime de circa 3-5 metri și o greutate de 250 de kg. Corpul său are culoare gri închis pe partea dorsală, iar pe partea ventrală este albicios.

Printre alte specii de rechin care atacă oamenii se mai numără și rechinul albastru sau rechinul cenușiu. Potrivit cercetătorilor, există în totale 350 de specii care au atacat oamenii.

Plajele unde au fost înregistrate cele mai multe atacuri ale rechinilor

  • Plaja Second din Africa de Sud

În Africa de Sud sunt extrem de populare scufundările alături de rechinii din specia marele alb. Cu toate acestea, agențiile de turism care organizează aceste scufundări obișnuiesc să folosească sânge în preajma cuștilor în care sunt introduși cei care se scufundă.

Rechinii pot simți o picătură de sânge într-un milion de picături de apă, motiv pentru care s-au înregistrat un număr mare de atacuri. Din 1990 și până în prezent, au existat 23 de atacuri soldate cu decese. Acest tip de atracție turistică a fost introdusă în anul 1992.

  • Plajele din News South Wales, Australia

De-a lungul unor plaje populare din Australia, de la plaja Bondi până la Golful Bryon, au avut loc 171 de atacuri, dintre care 55 s-au soldat cu decese. Principala cauză pentru aceste atacuri ar fi faptul că aproape de țărm apa este foarte adâncă, iar acest lucru permite rechinilor să vină lesne spre mal, acolo unde sunt înotătorii.

  • Plaja Makena, Maui

Pe plaja Makena, Maui, din Hawaii, rechinul tigru reprezintă un adevărat pericol. Aici, această specie de rechin obișnuiește să se hrănească cu țestoase aproape de suprafața apei, unde sunt și oamenii. În Maui au avut loc 37 de atacuri, dintre care 3 au fost fatale.

  • Sharm El Sheik, Egipt

În luna noiembrie a anului 2010, în această zonă au fost atacați de rechini cinci oameni care practicau snorkeling. Cele cinci atacuri au avut loc în doar șase zile, iar unul dintre acestea a fost fatal. Majoritatea mușcătorilor erau la nivelul mâinilor, ceea ce nu era ce obișnuit.

Specialiștii au investigat fenomenul și au descoperit că un instructor de scuba diving hrănea rechinii cu mână, iar acest lucru i-a făcut pe mulți să asocieze această parte a corpului cu hrana.

  • Plaja New Smyrna, Florida

Până în prezent, aici au fost înregistrate 238 de atacuri. Această plajă este cea mai periculoasă de pe mapamond. Doar în anul 2008 au avut loc 12 atacuri. De asemenea, plaja New Smyrna face parte din districtul Volusia, unde sunt înregistrate 37% din atacurile din Florida. Majoritatea atacurile sunt din partea rechinilor tauri tineri, care nu sunt fatale.

  • Plajele Golfului Ponce de Leon, Florida

59% din totalul atacurilor rechinilor din SUA au loc în Florida, motiv pentru care are două locuri în această listă. În zona Ponce de Leon, în anul 2008, au avut loc 23 de atacuri. Din fericire, niciunul nu a fost fatal.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Refuzul calmantelor ar putea deveni amintire. Terapia durerii, drept al pacienților români
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima zi
Capital.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro