Soțul Vioricăi Dăncilă câștigă mult mai mult decât salariul soției premier. Unde lucrează Cristinel Dăncilă

Soțul Vioricăi Dăncilă câștigă mult mai mult decât salariul soției premier. Unde lucrează Cristinel Dăncilă

Soțul Vioricăi Dăncilă pare să fie cel care aduce veniturile substanțiale din casă, pentru că doar anul trecut a avut un câștig cu totul spectaculos. Guvernul Dăncilă ar putea să cadă joi, odată cu citirea moțiunii de cenzură, inițiată de PNL.

Soțul Vioricăi Dăncilă câștigă mult mai mult decât salariul soției premier

Cristinel Dăncilă a avut venituri de 11.000 de euro, pe lună, iar în acest mod a întrecut-o pe cea aflată încă la cârma guvernului. Bărbatul conduce un departament al unei companii petroliere și a câștigat mai mult decât soția-premier.

Soțul Vioricăi Dăncilă câștigă mult mai mult decât salariul soției premier. Unde lucrează Cristinel Dăncilă
Soții Dăncilă au avut venituri substanțiale, în 2018

Dacă este să ne ghidăm după declarația de avere a soților Dăncilă, anul trecut a fost unul spectaculos la nivel de câștiguri pentru ei. Cristinel Dăncilă este director în cadrul unei companii petroliere. Totul deși Viorica Dăncilă a încasat venituri de la Parlamentul European și de la Guvernul României, în 2018, potrivit Mediafax.

Anul trecut, Cristinel Dăncilă a avut un venit total de 325.949 lei, echivalentul a 69.350 euro. Ceea ce s-ar putea traduce printr-un venit lunar mediu de 27.163 lei sau 5.780 euro. Pe de altă parte, Viorica Dăncilă a avut venituri de 142.519 lei, de la Guvern, dar și 32.628 euro, de la Parlamentul European. În medie, premierul României a câștigat aproximativ 24.780 lei – 5.270 de euro. Totalul câștigurilor, pentru fiecare luna a lui 2018, a fost de 51.943 lei, adică peste 11.000 de euro.

Ce scrie în declarația de avere a Vioricăi Dăncilă

Candidatul la alegerile prezidentiale din partea PSD a mai scris în declarația sa de avere că deține în 8 conturi suma de 518.218 de lei. Dar și că a obținut, în calitate de premier, venituri de 142.519 de lei. Mai deține bijuterii de aur, printre care broșe, ce au o valoare estimată la 5.000 de euro.

Declarația de avere a premierului Dăncilă mai arată că deține, împreună cu soțul ei, Cristinel Dăncilă, un teren intravilan de 544 metri pătrați. Cuplul mai deține și 2 terenuri moștenite – unul intravilan de 1.200 metri pătrați și un teren agricol de 2 hectare.

Sotii Dancila mai sunt și proprietarii unui apartament pe care l-au achizitionat, de 100 de metri pătrati. Premierul mai deține o locuință moștenită, de 40 de metri pătrați. Viorica și Cristinel Dăncilă dețin împreună o casă de vacanță de 417 metri pătrați, alături de una de locuit, de 140 metri pătrați. Premierul a mai declarat că este proprietarul unui autoturism Volkswagen Passat, din 2014.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI