13 dec. 2021 | 20:06

Soțul Dianei Șoșoacă a ajuns la Parchet. Ce acuzații grave i se aduc și ce măsură s-a luat împotriva lui

Politică
Soțul Dianei Șoșoacă a ajuns la Parchet. Ce acuzații grave i se aduc și ce măsură s-a luat împotriva lui
S-a ales cu dosar in urma acestui gest

Soțul Dianei Șoșoacă a ajuns la Parchet. Bărbatul este audiat într-un dosar de ultraj la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Conform unor informații, pe numele soțului Dianei Șoșoacă a fost deschis un dosar de ultraj, după ce acesta a purtat o discuție în contradictoriu cu jurnaliști ai unei televiizuni străine care au fost la cabinetul senatoarei pentru un interviu.

UPDATE 13.12.2021, ora 20:06: Încă un dosar penal pe numele celor doi

Pe lâng acuzațiile de ultraj, conform unor surse judiciare apropiate de caz, se mai adaugă și cele de sechestrare de persoane, dosar în care îi sunt aduse acuzații și senatorului Diana Șoșoacă.

Amândoi vor ajunge în aceste zile la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde vor trebui să răspundă acuzațiilor ce li se aduc.

UPDATE 13.12.2022, ora 16:09: Procurorii au dat decizia în cazul lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă

În cursul zilei de astăzi soțul Dianei Șoșoacă a fost dus la Parchetul General. În acest caz, procurorii au decis pe numele lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă ca timp de 10 zile să se afle sub control judiciar.

Pe numele soțului senatorului Diana Șoșoacă au fost emise acuzații de ultraj, find emise două dosare penale, unul pentru ultraj dar și unul pentru stabilirea situației de fapt.

Ulterior, după aflarea sentinței, la ieșirea de la Parchetul General, Diana Șoșoacă a fost auzită strigând „Chemaţi Salvarea!”.

 

știrea inițială

De ce este acuzat soțul Dianei Șoșoacă

Totul s-a întâmplat la cabinetul senatoarei, cu câțiva jurnaliști străini care veniseră să îi ia interviu. Soțul Dianei Șoșoacă ar fi agresat un polițist, după ce s-a iscat un scandal.

„Este vorba despre o discuție în contradictoriu cu niste jurnaliști italieni care se duseseră la cabinetul senatoarei Diana Șoșoacă.

Dumitru- Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei, ar fi agresat un polițist care a sosit la fața locului pentru aplanarea acelui conflictul, lovindu-l pe acesta cu pumnul în piept.

Acum, soțul Dianei Șoșoacă este audiat, într-un dosar de ultraj, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București”, transmit surse judiciare, conform gandul.info.

Interviul ar fi fost intermediat de reportul Delia Marinescu, iar senatoarea Diana Șoșoacă a spus că aceasta nu a vrut să asigure traducere.

”Diana Șoșoacă a spus că ea vrea să vorbească în limba română și i-a avertizat pe jurnaliști să fie atenți cum îi traduc cele spuse”, spun sursele judiciare.

Ce s-a întâmplat la cabinetul senatoarei

Discuțiile au avut loc pe data de 10 decembrie, iar ulterior au ajuns la fața locului polițiștii de la Secția 4. Pe lângă dosarul pentru ultraj a fost deschis și un alt dosar penal, pe numele Dianei Șoșoacă, în care este acuzată de lipsire de libertate, după ce jurnalista din Italia a făcut plângere că senatoarea nu a mai lăsat-o să iasă din casă.

”În data de 10 decembrie 2021, prin apel 112, o persoană a reclamat că la sediul cabinetului său de avocatură s-a prezentat o echipă a unei televiziuni străine, iar pe fondul întrebărilor adresate, cu privire la realizarea interviului, s-a declanșat un conflict.

La fața locului s-au deplasat, de urgență, polițiști din cadrul Secției 4. În cauză au fost întocmite două dosare penale, unul pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1

în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, iar cel de al doilea urmează a fi înaintat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în vederea stabilirii situației de fapt”, s-a precizat într-un comunicat.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Capital.ro
Ea este femeia de 60 de ani, care a câștigat Miss Universe Buenos Aires. A spulberat toate stereotipurile şi a cucerit inimile tuturor
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se dau BANII de PENSII! Cea mai bună veste înainte de PAȘTE
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro