Diana Șoșoacă, în mijlocul unui nou scandal în care este implicată și poliția din Iași

Diana Șoșoacă, în mijlocul unui nou scandal în care este implicată și poliția din Iași
Un nou scandal cu senatoarea Diana Șoșoacă, la Iași

Diana Șosoacă este implicată într-un nou scandal, după ce a intrat în conflict cu poliția ieșeană. Acum, avocata îi cheamă la bară pe reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași pentru a anula procesul verbal prin care a fost sancționată de oamenii legii.

Avocata a contestat amenda primită

Totul a început atunci când avocata a primit o amendă prin poștă, în valoare de 1.000 de lei, după ce a participat la o petrece dedicată soțului ei. Acum, senatoarea le cere magistraților din cadrul Judecătoriei Iași să anuleze procesul verbal întocmit pe 6 februarie anul acesta și anularea amenzii.

De asemenea, să se constate că mențiunile agentului de poliție au fost făcute în exces de putere și abuz de drept, precum și încălcarea dispozițiilor legale. Avocata cere înlocuirea amenzii cu un avertisment.

„Mi s-a comunicat prin Poștă o amendă în cuantum de 1.000 de lei. Niciun organ de ordine nu m-a contactat vreodată să discute cu mine, nici la data de 6 februarie 2021, nici pe 5 februarie 2021, în intervalul orar 21:00 – 22:00, nu a venit nimeni la Restaurantul «La Palia», unde aceștia susțin că am fost pentru serbarea zilei de naștere a soțului meu.

Mă întreb retoric: cum au constatat acești agenți faptele descrise? Mai mult, în niciunul dintre actele invocate că le-aș fi încălcat nu menționează faptul că nu am dreptul să cânt.

Eu am o adeverință medicală întrucât sunt exceptată de la purtatul măștii de protecție, având afecțiuni care sunt atestate medical și care mă scutesc de această obligație”, a precizat senatoarea Diana Șoșoacă în plângerea adresată instanței ieșene.

Diana Șoșoacă, amendată

Senatoarea spune că în timpul cântatului, plămânii au nevoie de aer și se realizează un efort fizic care nu îți permite purtatul măștii, motiv pentru care a fost amendată. De asemenea, aceasta a mai menționat că, dintr-o capacitate de 200 de locuri, în restaurant se aflau doar 10 oameni la două mese.

„Eram 10 oameni la două mese și ospătarii care respectau regulile impuse de Guvern, dar care încalcă Constituția României. Consider că această amendă a fost aplicată la solicitarea unei persoane politice care a obligat Poliția ieșeană să mă sancționeze, fiind de notorietate lupta politică – și nu numai! – care se duce împotriva mea”, a mai afirmat Diana Șoșoacă.

Totodată, aceasta a mai adăugat că, din punct de vedere legal, pandemia nu a fost declarată în România. La începutul lunii februarie, avocata a postat un videoclip pe o rețea de socializare, în care cânta și dădea dedicații într-un restaurant din Iași.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI