Soția lui Nicolae Botgros a murit. Ce a pățit Lidia Bejenaru, de fapt. Informații de ultimă oră

Soția lui Nicolae Botgros a murit. Ce a pățit Lidia Bejenaru, de fapt. Informații de ultimă oră
Soția lui Nicolae Botgros a murit. Ce a pățit Lidia Bejenaru, de fapt. Informații de ultimă oră

Soția lui Nicolae Botgros a murit. Lidia Bejenaru Botgros a decedat la vârsta de 68 de ani.

Soția lui Nicolae Botgros a murit. Ce a pățit Lidia Bejenaru, de fapt

Este dramă imensă în familia lui Nicolae Botgros, după ce soția lui a încetat din viață. Anunțul a fost făcut de directorul general Moldova-Concert, Andrei Locoman.

Lidia Bejenaru Botgros s-a retras în culisele veșniciei. Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzica populară. Lidia Bejenaru-Botgros, solistă de o viață a Orchestrei Naționale de muzică populară ,,Lăutarii” și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ.

S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani.

Solistă în prima formulă a orchestrei ,,Lăutarii”, Lidia Bejenaru-Botgros a urcat cu răbdare, dar, în primul rând, cu dragoste și pasiune spre culmile înalte ale artei populare.

Și-a adunat un vast și variat repertoriu de cântece populare, prin care și-a exprimat întreaga gamă de sentimente, viața ei – cu bucurii și tristeți, în care s-au regăsit admiratorii ei.

Va fi simțită lipsa Lidiei Bejenaru-Botgros din spectacolele orchestrei ,,Lăutarii”, în general, din scena muzicii populare, ea fiind o prezență deosebită. Drum lin spre ceruri, dragă doamnă Lidia Bejenaru-Botgros”, a scris Andrei Locoman pe o rețea socială. 

Iuliana Tudor, o apropiată a familiei și prezentatoare la TVR, a transmis condoleanțe familiei.

„S-a stins din viață Lidia Bejenaru Botgros! Sincere condoleanțe familiei!”, a scris ea, alături de o fotografie cu soția lui Nicolae Botgros.

„Suntem alături de Maestrul Nicolae Botgros, în aceste grele momente, pricinuite de pierderea soției. Dumnezeu s-o ierte și s-o odihnească în pace în împărăția Sa, alături de corul îngerilor!
Rămas bun, colegei, prietenei… și marei artiste, Lidia Bejenaru-Botgros!”, a fost mesajul lui George Cojocarescu.
De altfel, mesajele de condoleanțe au început să curgă pe pagina de Facebook a dirijorului.
„Sincere Condoleanțe, Maestre! Vestea este de ne crezut! Bunul Dumnezeu să îi dea odihnă și lumină veșnică, iar pe dumneavoastră să vă întărească!”, a fost mesajul  transmis de Cristina Turcu Preda.

Lidia Botgros a fost o interpretă de muzică populară din Republica Moldova și soția dirijorului Nicolae Botgros. Ea a urmat studiile muzicale la Școala de Iluminare Culturală Elena Sârbu, din Soroca.

Ea a scris muzica și versurile pentru majoritatea cântecelor din repertoriul său. Artista era căsătorită cu Nicolae Botgros din 1971.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI