Soția lui Christian Sabbagh, prima reacție după ce ar fi cerut ordin de restricție. Ce a spus femeia
După ce au apărut zvonuri în presă privind existența unui presupus ordin de restricție pe numele lui Christian Sabbagh, soția celebrului jurnalist spune adevărul din spatele speculațiilor. Cum se înțeleg, de fapt, cei doi parteneri.
Soția lui Christian Sabbagh, adevărul despre presupusul ordin de restricție care ar fi pe numele jurnalistului
Iulia, soția lui Christian Sabbagh, a infirmat zvonurile potrivit cărora mariajul ei cu faimosul jurnalist ar întâmpina probleme. După ce au apărut informații privind un presupus ordin de restricție pe care bruneta l-ar fi înaintat în urma unei plângeri la poliție, partenera de viață a lui Christian Sabbagh face lumină asupra cazului.
Iulia Sabbagh a declarat că nu se pune problema unui ordin de restricție și că nu a făcut nicio plângere la poliție pe numele soțului ei. Mai mult de atât, fermă de poziții, bruneta a specificat faptul că s-a produs o eroare la mijloc și că totul ar fi fost o neînțelegere, pornită de la o glumă în cuplu.
„Nu am depus nicio plângere și nu am solicitat vreodată emiterea unui ordin de protecție împotriva soțului meu. Am fost în eroare cu privire la documentele întocmite de organele de poliție. Noi ne iubim și ne respectăm, totul a plecat de la o glumă banală din discuții contradictorii.
Nu îmi doresc să devin persoană publică și nici nu am nevoie de promovare prin acest mod! Sunt o mama dedicată creșterii copiilor și îmi doresc să le ofer o educație corespunzătoare! Sper că am lămurit acest aspect și nu vom mai fi subiect pentru presă.”, a declarat Iulia Sabbagh pe contul său personal de pe una dintre cele mai cunoscute rețele de socializare.
Ce presupune ordinul de restricție în România
Conform legilor din România, ordinul de protecţie reprezintă hotărârea emisă de instanţa de judecată prin care aceasta dispune, la solicitarea unei persoane a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre următoarele măsuri, obligaţii sau interdicţii:
- evacuarea temporară a agresorului din locuinţa familiei, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate;
- reintegrarea victimei şi, după caz, a copiilor, în locuinţa familiei; Reintegrarea se va face numai după evacuarea agresorului.
- limitarea dreptului de folosinţă al agresorului numai asupra unei părţi a locuinţei comune atunci când aceasta poate fi astfel partajată încât agresorul să nu vină în contact cu victima;
- cazarea/plasarea victimei, cu acordul acesteia, şi, după caz, a copiilor, într-un centru de asistenţă;
- obligarea agresorului la păstrarea unei distanţe minime determinate faţă de victimă, faţă de membrii familiei acesteia, ori faţă de reşedinţa, locul de muncă sau unitatea de învăţământ a persoanei protejate;
- interdicţia pentru agresor de a se deplasa în anumite localităţi sau zone determinate pe care persoana protejată le frecventează ori le vizitează periodic;
- obligarea agresorului de a purta permanent un sistem electronic de supraveghere;
- interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod, cu victima;
- obligarea agresorului de a preda poliţiei armele deţinute;
- încredinţarea copiilor minori sau stabilirea reşedinţei acestora.