Tuturor, din când în când, ne place să facem ceva rapid și gustos, iar unul din aceste preparate sunt pastele, fie cu carne, fie cu sos. Dar, ce te faci când sosul nu se lipește de paste? Citește mai departe și află ce greșeală ai făcut atunci când le-ai fiert, și care îți strică toată rețeta.
Pe lângă faptul că sunt versatile și extrem de rapid de gătit, au nevoie și de câteva trucuri esențiale, deoarece există o mare probabilitate să fi făcut mai mult decât era neecesar pentru a obține ceea ce îți doreai de la preparatul tău..
Descoperă: Reţeta rapidă de paste care a devenit virală pe TikTok. Se fac în doar 20 de minute
În acest sens, îți vom explica care este greșeala pe care ai făcut-o atunci când le-ai fiert, dacă te întrebi cumva ”de ce sosul nu se lipește de paste?”.
Există puține ingrediente care se gătesc mai repede și mai ușor decât pastele și nu se pot găti decât cu apă clocotită. În timp ce mulți oameni adaugă ulei, sare sau unt pentru o textură mai mătăsoasă, experții au dezvăluit că, de fapt, acestea nu fac o mare diferență.
Una dintre cele mai frecvente greșeli făcute atunci când se înmoaie formele asemănătoare tăițeilor în apă clocotită este „stingerea în apă” după aceea.
Încearcă și tu: Rețeta lui Jamie Oliver pentru a găti cele mai gustoase paste. Îți vei schimba modul în care le prepari
Din păcate, mulți oameni își sting pastele în apă rece după gătire pentru ca sosul să se lipească mai bine, dar dacă dorești ca pastele și sosul să se topească literalmente împreună, nu ar trebui să pui pastele în apă rece după gătire.
Dacă stingi pastele după aceea, vei clăti amidonul de pe tăiței. În timp ce acest lucru este esențial pentru orezul fiert, clătirea pastelor poate lăsa suprafața prea netedă și, prin urmare, incapabilă să absoarbă sosul în momentul servirii.
Află care este: Secretul celor mai gustoase paste carbonara. Ingredientul care le dă gust ca în Italia
Alegerea celei mai bune varietăți pentru felul de mâncare poate contribui, de asemenea, la obținerea celor mai bune rezultate atunci când asociezi garnituri, așa că ar trebui să iei în considerare formele și texturile.
Potrivit experților, spaghetele se potrivesc extrem de bine cu Bolognese, în timp ce pennele se potrivesc cel mai bine cu sosul Arrabiata de roșii neted și picant.
Nu doar apa în care clătești pastele poate strica rezultatele finale, iar ideea că adăugarea de ulei în apă poate opri lipirea formelor este un mit. Din păcate, adăugarea de ulei nu împiedică lipirea pastelor.
Află de la experți: Cât trebuie să lași pastele la fiert, de fapt. Secretul celor mai buni bucătari
Aceeași experți culinari spun că este o mare concepție greșită, dar adăugarea de ulei în apa de gătit nu face nicio diferență. Vei vedea doar cum uleiul plutește la suprafață și practic nu intră deloc în contact cu tăițeii.
Chiar și după scurgere, nu ar trebui să torni niciun fel de ulei peste tăiței. Uleiul s-ar înfășura în jurul pennelor ca o peliculă netedă și nici sosul nu s-ar mai lipi acolo. Așadar, pentru ca să nu se lipească între ele, ar trebui să amesteci întotdeauna bine pastele în cratiță. Poftă bună!