10 nov. 2022 | 11:04

Şoseaua din România care se „bate” cu Transfăgărăşan sau Transalpina. Nu e deloc aglomerată, iar peisajele sunt minunate

Diverse
Şoseaua din România care se „bate” cu Transfăgărăşan sau Transalpina. Nu e deloc aglomerată, iar peisajele sunt minunate
Şoseaua din România care se „bate” cu Transfăgărăşan sau Transalpina

Despre Transfăgărășan și Transalpina nu mai este nimic de spus. Sunt două dintre cele mai spectaculoase trasee rutiere din toată țara, transformându-se, în lunile cu vreme bună, în adevărați magneți pentru turiști, aglomerația fiind inevitabilă. Dacă ești dornic să vezi peisaje ce îți vor tăia răsuflarea, dar nu vrei să stai într-un trafic ce se poate compara cu cel din București, merită să ajungi pe o altă șosea din România, la fel de spectaculoasă, dar mai puțin cunoscută.

Unde este șoseaua din România care se „bate” cu Transfăgărăşan sau Transalpina

Cei care sunt amatori de excursii scurte, de un weekend, știu prea bine că printre cele mai mari obstacole cu care ajung să se confrunte este aglomerația. Nimeni nu își dorește să piardă ore prețioase stând la coadă pe șosea.

Din nefericire, cam asta este soarta turiștilor care aleg să facă o plimbare pe Transfăgărășan sau pe Transalpina, două trasee rutiere absolut spectaculoase ce atrag oameni din toate colțurile lumii, ceea ce înseamnă, în mod inevitabil, că sunt și cele mai aglomerate.

Dacă vrei să te bucuri de peisaje absolut superbe fără să fii nevoit să înfrunți o mare de mașini și oameni, există o soluție. Este vorba despre o șosea ce este nelipsită din topurile celor mai frumoase locuri din țara noastră. Vorbim despre drumul național 67, porțiunea ce străbate Valea Cernei.

Este un traseu ce se întinde pe o lungime de 106 kilometri, ce pornește din Târgu Jiu, trece prin Tismana, Baia de Aramă şi ajunge în staţiunea Herculane. Acolo se deschide un defileu spectaculos ce străbate munţii şi Parcul Naţional Domogled Valea Cernei, parc care înseamnă peste 60.000 de hectare de natură nealterată, regiune în care se află peste 700 de peşteri şi în care cresc plante unice în România.

Traseul se încheie în locul din țară în care ar exista cel mai curat aer

Urmând acest traseu, vei ajunge să treci dintr-o zonă istorică a țării în alta – adică din Oltenia în Banat – la o altitudine de aproximativ 1050 de metri prin Pasul Godeanu, urmând cursul râului Cerna care îşi adună apele din izvoarele de la peste 2000 de metri.

În cele din urmă, drumul plin de serpentine, care îți va testa priceperea la volan, dar îți va scoate în cale peisaje de o frumusețe rară, ajunge în Stațiunea Herculane, cunoscută încă de pe vremea romanilor şi despre care se spune că are cel mai curat aer din lume.

Parteneri
Ce trebuie să pui pe masă, neapărat, ASTAZI de Sfântul Dumitru pentru a atrage norocul, protecția și belsugul
Redactia.ro
Bărbatul care a fost cel mai mare escroc din istorie. Cum a reușit să vândă Turnul Eiffel la fier vechi
Click.ro
„Ce dracu' să facem cu ei?”. Militari ruși, înregistrați când vorbesc despre sosirea nord-coreenilor pe front
Digi24
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
Una dintre cele mai sexy vedete din România s-a pocăit! 'Mi-a vorbit Dumnezeu... E foarte greu de explicat în cuvinte'
Unica.ro
Acești șoferi vor trece printr-un coșmar. Amendați la foc automat
EVZ.ro
Laura Crișan ar fi vrut să incendieze casa moștenită de la familia ei! Declarațiile halucinante ale unui martor: ”Pentru a scăpa de...”
Spynews
Regulă nouă pentru toți șoferii din trafic! Se aplică de duminică, 27 octombrie
Capital.ro
Oana Pellea, scoasă din sărite de gestul făcut de Alina Ceușan: „Dizgrațios, nesimțită postare”
Avantaje
RĂSTURNARE în ALEGERI! Toate PARTIDELE REVENDICĂ VICTORIA
Mediaflux
El este Lehel, bărbatul suspectat că a ucis-o pe românca de 48 de ani și a zidit-o într-un bar din Germania. Vecina Luminiței, declarații halucinante | FOTO
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Îl mai știi pe Remus din „Secretul Mariei”? Ce mai face acum actorul Toma Dănilă si ce legătură există între el și Liviu Vârciu
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro