04 iun. 2023 | 14:38

Şoseaua din România care are şanse să intre în topul celor mai frumoase drumuri de la noi. Se construieşte într-o zonă superbă

Social
Şoseaua din România care are şanse să intre în topul celor mai frumoase drumuri de la noi. Se construieşte într-o zonă superbă
Şoseaua din România care are şanse să intre în topul celor mai frumoase drumuri de la noi

O nouă șosea din România are toate șansele să intre în topul celor mai frumoase drumuri de la noi din țară, devenind un adevărat magnet pentru turiștii dornici să admire peisaje spectaculoase. Se construieşte într-o zonă superbă, proiectul ambițios a fost anunțat deja de autorități.

O nouă șosea spectaculoasă în România

După Trasfăgărășan, Transalpina și Transrarău, o nouă șosea din România ar putea intra în topul celor mai frumoase drumuri de la noi din țară, aceasta urmând să se construiască în zona Carpaților de Curbură.

Proiectul ambițios a fost anunțat deja de autoritățile locale din Vrancea. Se poartă discuții pentru realizarea unui drum care să lege Munții Vrancei și Munții Buzăului, un colț al țării cu peisaje superbe.

Pentru realizarea proiectului este nevoie, într-o primă etapă, de reabilitarea Drumului Național DN2N și a unui pod peste Râmnicu Sărat. Astfel, s-ar face legătura între Jitia – Vrancea și Bisoca – Buzău.

Proiectul pentru noua șosea este într-o fază avansată. Lucrările la pod sunt programate să înceapă în această vară, la fel și cele pe o porțiune de drum care face legătura între cele două județe, peste munți.

Te-ar putea interesa și: Şoseaua din România numită „a doua Transalpina”. Se investesc milioane de euro, va arăta spectaculos

Ce au anunțat autoritățile

În 2024, ar trebui să fie finalizată o conexiune peste munți între Buzău și Vrancea.

„Ne-am întâlnit aici, pe DN 2R, pentru că este momentul să-i vină rândul şi acestui drum să fie modernizat. Aici este nevoie de o modernizare completă, o reparaţie capitală a drumului de la Jitia la Bahnele, aproximativ 11 kilometri. Regionala de Drumuri Naţionale Buzău va începe demersurile, are deja câteva soluţii şi sperăm ca de la anul care vine să înceapă efectiv lucrările şi pe acest tronson de drum naţional 2R, Jitia – Vintileasca – Bahnele. Eu sunt optimist pentru că aşa am început şi drumul DN 2L Soveja – Lepşa, în 2015. (…)

Sunt convins că în următorii trei – patru ani acest drum va arăta normal, nu cum arată astăzi, un dezastru. Avem în vedere şi asfaltarea DN 2N, care face legătura cu comuna Bisoca din Buzău şi care se află deja în fază de proiectare. Probabil în vară va începe execuţia efectivă pe acest drum, 2,8 kilometri care nu au fost niciodată asfaltaţi, precum şi reabilitarea podului”, a declarat prefectul Nicuşor Halici.

Te-ar putea interesa și: Cea mai aglomerată şosea din România. Nu, nu este cea de pe Valea Prahovei. Drumul pe care şoferii stau ore în şir

Strategia de dezvoltare îşi propune să lege Soveja de Lepsa, de Tulnici, Păuleşti, Vrâncioaia, Nereju şi mai departe către Andreiaşu de Jos, Vintileasca, Jitia şi până la Bisoca, în judeţul Buzău, unde există, de asemenea, o strategie de dezvoltare a zonei montane, a spus prefectul.

„Din punct de vedere turistic, avem în vedere o strategie un pic mai complexă, care să interconecteze judeţul Vrancea, în primul rând prin infrastructură. Drumul Naţional 2N se intersectează la un moment dat cu drumul judeţean de pe raza comunei Bisoca din judeţul Buzău.

Drumul DN 2R merge spre Nereju şi Andreiaşu de Jos, am avut deja discuţii cu reprezentanţii UAT-urilor pentru a trece drumul, în prezent forestier, în proprietatea localităţilor pe care le tranzitează, pentru a putea fi inclus mai apoi într-un proiect de modernizare şi a putea interconecta aceste drumuri naţionale. DN 2M Nereju – Andreiaşu este deja la fază DALI şi vom solicita ulterior Ministerului Transporturilor finanţare şi pentru acesta.

Strategia de dezvoltare îşi propune să lege Soveja de Lepsa, de Tulnici, Păuleşti, Vrâncioaia, Nereju şi mai departe către Andreiaşu de Jos, Vintileasca, Jitia şi până la Bisoca, în judeţul Buzău, unde există, de asemenea, o strategie de dezvoltare a zonei montane”, a spus Halici.

Sursa foto: Radu Iftinoiu/Facebook

Parteneri
Ce trebuie să porți în buzunar de Sfinții Mihail și Gavriil pentru a avea succes pe toate planurile
Redactia.ro
Ce origini are Cătălin Scărlătescu. Nu s-a ascuns niciodată: „Mi-a arătat în copilărie ce înseamnă...”
Click.ro
Echipa lui Trump vrea să amâne aderarea Ucrainei la NATO pentru cel puțin 20 de ani. Ce primește Kievul în schimb
Digi24
Casa lui Ion Țiriac, MARE cât 10 terenuri de tenis! Imaginile IMPRESIONANTE din interior te vor lăsa mască
Vocea.biz
De la Antena1, la PRO TV! Cine e vedeta care a apărut la filmările pentru PROtevelion. Andra a început să țipe când a văzut-o! 'Doamne, ce bucurie!'
Unica.ro
Ceaușescu căuta „Poarta timpului”. Experimentele comuniștilor din Munții Buzăului
EVZ.ro
Rita Mureșan, dezvăluiri cutremurătoare despre momentul în care a făcut preinfarct. Un bărbat misterios i-a salvat viața: ”Mi-a pus o pastilă sub limba și a plecat”
Spynews
Amendă de 1.000 de lei pentru românii care stau la bloc. Este strict interzis pentru proprietarii de apartamente
Capital.ro
Andra rupe tăcerea despre plecarea de la „Vocea României”, după doar un sezon: „Nu mi-a mai trebuit”. De ce a făcut-o Tudor Chirilă să plângă
Avantaje
ALERTĂ de RĂZBOI în EUROPA! Și ROMÂNIA este VIZATĂ
Mediaflux
Cele mai recente imagini cu Alina Eriko! Bruneta nu mai are dinți și s-a tuns scurt. Ce le-a transmis celor care o caută | VIDEO
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Urări de Sfinții Mihail și Gavriil 2024. Cele mai frumoase felicitări și imagini cu mesaje de „La mulți ani”, pentru sărbătoriți
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro