04 iun. 2023 | 14:38

Şoseaua din România care are şanse să intre în topul celor mai frumoase drumuri de la noi. Se construieşte într-o zonă superbă

Social
Şoseaua din România care are şanse să intre în topul celor mai frumoase drumuri de la noi. Se construieşte într-o zonă superbă
Şoseaua din România care are şanse să intre în topul celor mai frumoase drumuri de la noi

O nouă șosea din România are toate șansele să intre în topul celor mai frumoase drumuri de la noi din țară, devenind un adevărat magnet pentru turiștii dornici să admire peisaje spectaculoase. Se construieşte într-o zonă superbă, proiectul ambițios a fost anunțat deja de autorități.

O nouă șosea spectaculoasă în România

După Trasfăgărășan, Transalpina și Transrarău, o nouă șosea din România ar putea intra în topul celor mai frumoase drumuri de la noi din țară, aceasta urmând să se construiască în zona Carpaților de Curbură.

Proiectul ambițios a fost anunțat deja de autoritățile locale din Vrancea. Se poartă discuții pentru realizarea unui drum care să lege Munții Vrancei și Munții Buzăului, un colț al țării cu peisaje superbe.

Pentru realizarea proiectului este nevoie, într-o primă etapă, de reabilitarea Drumului Național DN2N și a unui pod peste Râmnicu Sărat. Astfel, s-ar face legătura între Jitia – Vrancea și Bisoca – Buzău.

Proiectul pentru noua șosea este într-o fază avansată. Lucrările la pod sunt programate să înceapă în această vară, la fel și cele pe o porțiune de drum care face legătura între cele două județe, peste munți.

Te-ar putea interesa și: Şoseaua din România numită „a doua Transalpina”. Se investesc milioane de euro, va arăta spectaculos

Ce au anunțat autoritățile

În 2024, ar trebui să fie finalizată o conexiune peste munți între Buzău și Vrancea.

„Ne-am întâlnit aici, pe DN 2R, pentru că este momentul să-i vină rândul şi acestui drum să fie modernizat. Aici este nevoie de o modernizare completă, o reparaţie capitală a drumului de la Jitia la Bahnele, aproximativ 11 kilometri. Regionala de Drumuri Naţionale Buzău va începe demersurile, are deja câteva soluţii şi sperăm ca de la anul care vine să înceapă efectiv lucrările şi pe acest tronson de drum naţional 2R, Jitia – Vintileasca – Bahnele. Eu sunt optimist pentru că aşa am început şi drumul DN 2L Soveja – Lepşa, în 2015. (…)

Sunt convins că în următorii trei – patru ani acest drum va arăta normal, nu cum arată astăzi, un dezastru. Avem în vedere şi asfaltarea DN 2N, care face legătura cu comuna Bisoca din Buzău şi care se află deja în fază de proiectare. Probabil în vară va începe execuţia efectivă pe acest drum, 2,8 kilometri care nu au fost niciodată asfaltaţi, precum şi reabilitarea podului”, a declarat prefectul Nicuşor Halici.

Te-ar putea interesa și: Cea mai aglomerată şosea din România. Nu, nu este cea de pe Valea Prahovei. Drumul pe care şoferii stau ore în şir

Strategia de dezvoltare îşi propune să lege Soveja de Lepsa, de Tulnici, Păuleşti, Vrâncioaia, Nereju şi mai departe către Andreiaşu de Jos, Vintileasca, Jitia şi până la Bisoca, în judeţul Buzău, unde există, de asemenea, o strategie de dezvoltare a zonei montane, a spus prefectul.

„Din punct de vedere turistic, avem în vedere o strategie un pic mai complexă, care să interconecteze judeţul Vrancea, în primul rând prin infrastructură. Drumul Naţional 2N se intersectează la un moment dat cu drumul judeţean de pe raza comunei Bisoca din judeţul Buzău.

Drumul DN 2R merge spre Nereju şi Andreiaşu de Jos, am avut deja discuţii cu reprezentanţii UAT-urilor pentru a trece drumul, în prezent forestier, în proprietatea localităţilor pe care le tranzitează, pentru a putea fi inclus mai apoi într-un proiect de modernizare şi a putea interconecta aceste drumuri naţionale. DN 2M Nereju – Andreiaşu este deja la fază DALI şi vom solicita ulterior Ministerului Transporturilor finanţare şi pentru acesta.

Strategia de dezvoltare îşi propune să lege Soveja de Lepsa, de Tulnici, Păuleşti, Vrâncioaia, Nereju şi mai departe către Andreiaşu de Jos, Vintileasca, Jitia şi până la Bisoca, în judeţul Buzău, unde există, de asemenea, o strategie de dezvoltare a zonei montane”, a spus Halici.

Sursa foto: Radu Iftinoiu/Facebook

Parteneri
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului
Redactia.ro
Legendele locurilor bântuite din Constanţa. Ce fenomene inexplicabile au avut loc la malul mării
Click.ro
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune că „e groaznic”: „Nu ne așteptam”
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Nu se mai ascund! El are 29, ea - 52! Cuplul din showbizul românesc despre care toată lumea vorbește
Unica.ro
Rețeta pe care o adoră Ion Iliescu. Are un sos special
EVZ.ro
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
Spynews
Toți românii vor fi verificați. Ce documente trebuie să ai la tine din 31 martie
Capital.ro
Fructul care îmbunătățește digestia și previne balonarea. Nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște
Antena 3
O mai recunoști? A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. Decizia neașteptată luată la 73 de ani
Avantaje
PENSIILE vor fi DUBLATE. 150.000 de ROMÂNI vor BENEFICIA
Mediaflux
Alertă pe litoralul României, în minivacanța de 1 Mai! Dealerii de droguri au început să vândă substanțele interzise
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
CRBL, primul interviu după divorț. Alături de cine va petrece Paștele anul acesta: „Să nu exagerăm”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro