Sorina Pintea, despre legalizarea canabisului: „Mi-a fost greu să vorbesc. Fiul meu a fost condamnat pentru trafic de droguri”

Sorina Pintea, despre legalizarea canabisului: „Mi-a fost greu să vorbesc. Fiul meu a fost condamnat pentru trafic de droguri”
Sorina Pintea a vorbit despre legalizarea canabisului

Sorina Pintea a mărturisit că i-a fost greu să vorbească despre legalizarea canabisului în scop medicinal. Ministrul Sănătății a declarat că i-a fost teamă să deschidă subiectul pentru că, în urmă cu 7 ani, fiul ei a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare pentru trafic de droguri, iar acest lucru putea fi interpretat.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unui eveniment organizat cu ocazia Zilei Epilepsiei. Părinții care au participat au vorbit despre temerile pe care le-au avut când au aflat de boala copiilor și de faptul că sunt judecați de ceilalți. Ministrul susține că a făcut dezvăluirea cu privire la fiul ei pentru a-i încuraja pe părinții prezenți la eveniment.

Sorina Pintea a vorbit despre legalizarea canabisului

Sorina Pintea pare să fie de acord cu legalizarea canabisului în scop medical. „Cu toate că mi-a fost greu dintr-un anumit punct de vedere, am deschis inclusiv acea dezbatere despre canabisul medicinal, foarte bun în anumite forme de epilepsie. Mi-a fost foarte greu să încep această discuție pentru că fiul meu a fost condamnat pentru trafic de droguri şi putea fi interpretată povestea asta în fel şi chip. Dar dincolo de orice speculaţie, pe mine și pe cei din jurul meu ne interesează pacienţii”, a declarat ministrul Sănătății.

Legalizarea canabisului este un subiect care a mai fost abordat în România în repetate rânduri și a revenit în atenția publicului săptămâna trecută, când ministrul Finanțelor Publice a făcut declarații pe această temă.

„Dacă vreți un răspuns care cât de cât să fie în zona asta, tot timpul ne raportăm la ce este în alte state. Sunt practici în țări europene, să spunem, de mult legalizate, și care aduc avantaje și au argumentele pentru care au fost și făcute. Deci sunt avantaje. Desigur, unii în România văd dezavantaje pe mai multe subiecte, nu doar acesta. Dar deocamdată e prematur să ne pronunțăm”, a spus Eugen Teodorovici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI