De unde vine canabisul în România. Traficanții obțin venituri uriașe. Cât ajunge să coste un gram

De unde vine canabisul în România. Traficanții obțin venituri uriașe. Cât ajunge să coste un gram
Rețea de traficanți care aduceau canabis în România, destructurată de DIICOT

Porcurorii DIICOT au reușit să destructureze o rețea de traficanți de droguri care aduceau canabis din Spania și îl vindeau în România. Aceștia cumpărau marfa cu sume cuprise între 2 și 4 euro pentru un gram și o vindeau pe piața din Iași chiar și cu 23 de euro.

Mai mulți tineri din Iași au primit condamnări definitive pentru trafic de droguri, după ce au cumpărat canabis din Spania și l-au adus în România, unde l-au comercializat. Procurorii care au anchetat cazul au oferit în rechizitoriu detalii despre modul în care au operat tinerii, menționând și sumele uriașe pe care aceștia le cereau pentru un gram de marijuana.

Rețeaua de traficanți a fost constituită de Alexandru Butescu, faptele la care se face referire în dosar începând să fie comise în anul 2010. Butescu este, de altfel, cel care a primit și cea mai mare pedeapsă în dosarul de trafic de droguri (5 ani de închisoare cu executare). Alături de el au mai fost condamnați Ionuț Stegaru (4 ani de închisoare), Alexandra Butescu (3 ani și 11 luni), Florin Mitu (3 ani și 8 luni), Ovidiu Musteaţă şi Constan­tin Grigoriu (câte 3 ani şi 2 luni), în timp ce Daniel Ştefanache a primit 3 ani cu suspendare.

Aduceau canabis din Spania și îl vindeau în România

Rețeaua de traficanți de droguri cumpăra canabis din Spania cu sume cuprinse între 2 și 4 euro pentru un gram și îl vindeau chiar și cu 23 de euro (un profit de 5-10 ori mai mare). Rețeaua a fost destructurată de procurorii DIICOT, care au cumpărat în mai multe rânduri diferite cantități de canabis de la membrii ei.

„În perioada octombrie 2010 – noiembrie 2012 inculpata Butescu Alexandra şi suspecta Makoveţki M. (n.r. – care nu a fost judecată în acest dosar), aflate pe teritoriul Spaniei, urmare a sumelor băneşti transferate de către inculpatul Butescu Alexandru, atât personal cât şi prin intermediul inculpaţilor Stegaru Ionuţ, Ştefanache Daniel şi altor persoane, au procurat cantitatea de circa 3,580 kg canabis, pe care au expediat-o în ţară, în mod fraudulos, disimulată într-un număr de 7 (şapte ) colete”, se arată în rechizitoriu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI