Sorin Ovidiu Vîntu, despre PSD, PNL și jocuri politice: ”Gunoiul de Băsescu ne-a trădat pe toți!”
Celebrul om de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, cunoscut publicului ca patron al trustului media Realitatea-Cațavencu și prin scandalul FNI, a vorbit despre PSD, PNL și jocuri politice, pe blog-ul său.
Sorin Ovidiu Vîntu ”a atins” subiectele PSD, PNL și jocuri politice
Sorin Ovidiu Vîntu și-a spus opinia despre PSD, PNL și jocuri politice. Întâi de toate, afaceristul a început cu o pledoarie. Vîntu a explicat că, atunci când se vorbește despre PSD nu are nicio legătură cu stânga, iar PNL nicio legătură cu dreapta, celelalte partide fiind considerate de el drept ”niște hrăpărețe mai mici care vor să rupă măcar o ciozvârlă din prada hrăpăreților mai mari și care n-au nicio legătură cu niciun fel de ideologie”.
Articolul începe cu o concesie ce vizează punctul cheie din care România a început să se degradeze: „Chiar dacă gunoiul ăla de Băsescu ne-a trădat pe toți, transformând România într-o colonie, avem totuși posibilitatea ca, în anumite zone, să luăm singuri decizii. Una dintre aceste zone (și care, în opinia mea, este între primele cinci ca importanță) este zona ideologiei”, a scris afaceristul.
Mai jos, omul de afaceri a descris fiecare partid:
- „PNL – are o ideologie de dreapta cu o doctrină care îl are ca părinte spiritual pe Jean Jaques Rousseau. Adică cetățeanul se află în slujba statului dar statul are obligația de a-și respecta cu sfințenie obligațiile pe care și le-a luat față de cetățean, instituțiile sale fiind obligate să-i respecte drepturile și libertățile, se preocupă prin toate mijloacele de a asigura cadrul necesar pentru a genera profit (printre altele, beneficiarii contractelor cu statul fiind cetățenii acestuia, nu alții), întărește puterea politică, economică și militară a statului în raport cu alte state.
- PSD – are o ideologie de stânga cu o doctrină care îl are ca părinte spiritual pe Karl Marx. Pentru stânga, statul este în slujba cetățeanului, profiturile obținute fiind dirijate cu precădere către aceștia, nivelul dărilor către stat fiind la minimul necesar pentru funcționarea acestuia și pentru dezvoltarea serviciilor pe care el le prestează pentru populație (sănătate, învățământ etc)”.
În final, Sorin Ovidiu Vîntu și-a spus idealurile când vine vorba despre un stat puternic, bogat și temut pe plan internațional. „Vreau ca statul să-mi protejeze averea până la ultimul bănuț, nu să mă bage la pușcărie pentru a ajuta niște derbedei să-mi fure afacerile”.