A început epurarea în PNL. 12 membri au fost dați afară din partid, în filialele locale

A început epurarea în PNL. 12 membri au fost dați afară din partid, în filialele locale
12 membri PNL au fost dați afară din partid

PNL a început un amplu proces de epurare politică în propriul partid. Șefii național liberalilor încep să conștientizeze ce responsabilitate se apropie de ei și vor să lase în partid doar oamenii pe care se pot baza. În filialele locale au fost deja dați afara 12 membri.

Forfotă mare în cele mai mari partide din țară

PNL are o singură șansă de a dovedi celor care i-au votat, dar și celor care ar putea să-i voteze că este un partid capabil să guverneze. O singură greșeală majoră și totul se va termina pentru ei. E o problemă istorică, de altfel, la acest partid.

E bine de știut că nu doar în PSD e multă forfotă și lupte de interese. Agitație este și la național liberali în această perioadă, mai ales că se pregătesc să preia mandatul de europarlamentari, dar și alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului, care dau coșmaruri multor politicieni.

După o analiză a rezultatelor obținute la alegerile europarlamentare din 26 mai, șefia PNL Dâmbovița a ajuns la concluzia că este necesară o „curățenie” serioasă și să se descotorosească de membrii care nu și-au îndeplinit obligațiile în timpul campaniei electorale.

12 membri PNL au fost excluși din partid

A început epurarea în PNL. 12 membri au fost dați afară din partid, în filialele locale
Virgil Guran, președintele PNL Dâmbovița

Miercuri, 26 iunie, a avut loc ședința ordinară a Biroului Politic Județean, iar președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran, a anunțat excluderea din partid a 12 membri, precum și luare unor măsuri organizatorice. Iată, mai jos, comunicatul de presă al filialei, publicat de Realitatea Dâmbovița:

„Miercuri, 26.06.2019 la sediul din Târgoviște al PARTIDULUI NAȚIONAL LIBERAL a avut loc ședința ordinară a Biroului Politic Județean. Ședința a fost condusă de către dl. Virgil GURAN – Președinte PNL Dâmbovița, iar pe Ordinea de zi au stat puncte care privesc analiza rezultatelor obținute la alegerile Europarlamentare din 26.05.2019, precum și luarea unor măsuri de natură organizatorică. […]

În cadrul măsurilor organizatorice s-au validat unele propuneri privind extinderea cu noi membri de valoare a Birourilor Politice Locale din Valea Lungă, respectiv Tărtășești. În conformitate cu prevederile Statutului PNL s-a aplicat măsura excluderii din partid în cazul a 4 consilieri locali PNL din Lungulețu, Vișina și Uliești. Măsura a fost aplicată pentru totala neimplicare a acestor consilieri locali PNL în campania electorală pentru alegerile Europarlamentare din 26.05.2019.”

A început epurarea în PNL. 12 membri au fost dați afară din partid, în filialele locale

Evident, n-au fost singurii care și-au pierdut locul în Partidul Național Liberal:

„De asemenea, și-au pierdut calitatea de membru PNL prin aplicarea măsurii statutare de radiere, un număr de 8 consilieri locali PNL din Lungulețu, Crângurile, Raciu și Odobești pentru neachitarea cotizației.

PNL Dâmbovița va continua cu maximă fermitate activitatea de consolidare a structurilor interne de partid prin îndepărtarea acelora care cred că viața de partid înseamnă rezolvarea problemelor de natură personală.”