31 aug. 2024 | 14:09

Sorin Oprescu se distrează în Halkidiki, deși ar trebui să fie după gratii. Cum a fost surprins în Grecia

News
Sorin Oprescu se distrează în Halkidiki, deși ar trebui să fie după gratii. Cum a fost surprins în Grecia
Sorin Oprescu, surprins la un restaurant în Halkidiki

Sorin Oprescu, fost primar al Capitalei, se bucură de o vacanță în Grecia, deși ar trebui să fie în închisoare conform sentinței sale. Recent, fostul edil a fost surprins într-un restaurant exclusivist din Halkidiki, unde a fost filmat de un român aflat în vacanță în aceeași stațiune.

Sorin Oprescu filmat într-un restaurant din Halkidiki, în ciuda condamnării sale

Imaginile îl arată pe Oprescu savurând masa alături de alți oaspeți, în timp ce stă într-o locație de lux din Halkidiki. Acest incident vine la scurt timp după condamnarea sa din 13 mai 2022, când a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru corupție, constituirea unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu.

Potrivit unor surse, Sorin Oprescu ar fi cumpărat o vilă pe brațul Sithonia al Peninsulei Halkidiki, în apropiere de Neo Marmaras, cu câteva săptămâni înainte de pronunțarea sentinței. În acel timp, el ar fi fost însoțit de fostul său șofer, care a fost de asemenea condamnat.

Despre Oprescu s-au făcut multe speculații legate de bunurile sale, Rareș Bogdan afirmând încă din 2015 că fostul primar deținea două iahturi în Halkidiki și că a încercat să obțină comisioane de până la 30% din diverse contracte.

Bogdan a adăugat că dacă DNA și SRI nu l-ar fi oprit în acea perioadă, Oprescu și grupul său ar fi fost implicați într-o schemă de corupție estimată la 120 de milioane de euro.

După condamnare, Oprescu a reușit să obțină libertatea provizorie în Grecia prin achitarea unei cauțiuni de 5.000 de euro, argumentând că condamnarea sa a fost rezultatul unui denunț și că în România există o „euforie” legată de procesul politicienilor.

În timp ce se bucură de libertate în Grecia, Oprescu rămâne subiect de controverse și discuții, iar autoritățile române continuă să monitorizeze situația sa juridică internațională.

Câți bani primește lunar Sorin Oprescu

Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei, primește în continuare mii de euro din partea statului român, în ciuda faptului că a fugit din țară pentru a evita o condamnare de 10 ani și 8 luni de închisoare. Recent, Oprescu a câștigat un proces care îi aduce o pensie specială substanțială, chiar dacă se află în Grecia, țară care a refuzat extrădarea sa către România.

Conform informațiilor publicate de fanatik.ro, fostul edil, alături de alți 95 de foști aleși, a dat în judecată Senatul și Camera Deputaților, solicitând repunerea în plată a pensiei speciale conform legii, începând cu 1 iulie 2023. Această acțiune i-a adus lui Oprescu o creștere de 500 de euro la pensia deja consistentă de 3.000 de euro pe care o primește lunar.

Pensia specială a parlamentarilor, introdusă în 2006, a fost justificată prin faptul că aleșii nu au salarii, ci indemnizații, motiv pentru care veniturile lor nu pot fi calculate pe baza contributivității. Astfel, Oprescu beneficiază acum de o pensie majorată, în ciuda problemelor sale penale.

Condamnat pe 13 mai 2022 pentru luare de mită, constituirea unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu, Oprescu a fugit din România cu puțin timp înainte de verdict. Acesta a fost acuzat că în 2015 a primit 25.000 de euro la locuința sa din Ciolpani, bani proveniți din acte de corupție prin intermediul unui subaltern, Bogdan Popa, fost director al Administrației Cimitirelor.

Parteneri
Alimente INTERZISE de Înălțarea Sfintei Cruci! Ce NU ai voie să consumi astăzi, 14 septembrie!?
Redactia.ro
Serialul special de pe Netflix care te ține lipit de televizor. Are o actriță legendară și milioane de vizionări în septembrie 2024
Click.ro
VIDEO Războiul dronelor. Ucrainenii au devenit atât de buni piloți, încât doboară dronele rușilor folosind doar telecomanda
Digi24
Antonia și-a arătat zona INTIMĂ: S-au văzut tatuajul și cercelul de ACOLO! Apariție INCENDIARĂ
Vocea.biz
CUPLUL ANULUI în lumea mondenă! Și-a făcut iubită moldoveancă, mai tânără decât fiica lui! Avem imaginile! FOTO
Unica.ro
Zanetti, trenul fantomă care a intrat într-un tunel și nu a mai ieșit. Poveștile celor doi supraviețuitori
EVZ.ro
Dani de la Insula Iubirii o face praf pe fosta iubită, ispita Mădălina! A postat conversația pe Internet: ”Tot adevărul...”
Spynews
Se dau 500 de lei de la stat. Trebuie să depuneți cerere până pe 3 octombrie
Capital.ro
Ea avea 18 ani, iar el, 33, când au început să formeze un cuplu, iar luna trecută și-au anunțat divorțul! Cum au fost surprinși din nou împreună?
Avantaje
ÎNĂLȚAREA SFINTEI CRUCI! ESTE INTERZIS TOTAL AZI conform tradiției
Mediaflux
Dani de la Insula Iubirii o face praf pe fosta iubită, ispita Mădălina! A postat conversația pe Internet: ”Tot adevărul...”
Spynews.ro
Planta menționată în Biblie, recunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „purificarea trupului, a sufletului și a minții"
Realitatea.net
EXCLUSIV | Ce a răspuns Loredana când a fost întrebată dacă a ținut legătura cu Cornel, după Insula Iubirii: “Mi-a trimis cerere și..."
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro