Sorin Cîmpeanu, prima reacție în cazul educatoarei din Suceava, acuzată că a agresat sexual cel puțin 3 minore. Ce pedeapsăă merită

Sorin Cîmpeanu, prima reacție în cazul educatoarei din Suceava, acuzată că a agresat sexual cel puțin 3 minore. Ce pedeapsăă merită
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educției

Ministrul Educației a avut prima reacție în cazul educatoarei sucevence acuzată că a agresat sexual trei minore. Astfel, Sorin Cîmpeanu consideră fapta sa „incalificabilă”, explicând primele măsuri necesare în acest caz. Gestul femeii a ajuns în atenția poliției după ce părintele a două dintre fetițele agresate i-a dat foc autoturismului său, moment în care femeia a făcut plângere.

Cine este educatoarea care a agresat trei fetițe

Potrivit ultimelor informații, cadrul didactic acuzat se numește Maria Podolak, în vârstă de 51 de ani, şi predă de aproximativ 20 de ani la Grădiniţa cu Program Normal din comuna Bosanci, judeţul Suceava. Descrierea femeii este făcută din două perspective total diferite.

Sătenii și colegii acesteia au descris-o ca fiind un cadru didactic foarte bine pregătit, implicat, care a dezvoltat multe proiecte didactice de succes, fiindu-le greu să creadă acuzațiile care i se aduc acesteia. În același timp, polițiștii vin cu acuzații grave împotriva ei, susținând că aceasta ar fi agresat sexual și violat trei fetițe cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani, care frecventau grădinița la care aceasta predă.

Acuzațiile deosebit de grave au ieșit la iveală atunci când tatăl a două fetițe a încercat să-și facă isngur dreptate și i-a incendiat cadrului didactic mașina. După o plângere depusă de păgubită, bărbatul a fost identificat cu ajutorul camerelor de supraveghere și a fost reținut, moment în care a mărturisit motivul gestului său.

”La data de 6 decembrie 2021, o femeie a sesizat faptul că autoturismul, proprietate, parcat în faţa blocului, a fost incendiat. În ziua de 17 decembrie 2021, persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată şi reţinută, pentru 24 de ore, iar, ulterior, arestată. Însă, din cercetările efectuate, s-a stabilit faptul că bărbatul, care ar fi incendiat maşina, este tatăl a două fetiţe minore şi ar fi recurs la acest gest de răzbunare, ca urmare a unor acte de viol şi agresiune sexuală din partea femeii asupra fiicelor sale”, a precizat IGPR.

Reacția ministrului Educației în cazul educatoarei agresoare

După o lună de investigații, polițiștii au strâns mai multe probe care conturează adevărul povestit de tatăl fetițelor, și mai mult, ar mai exista și o a treia fetiță supusă acestor agresiuni greu de imaginat. Astfel, în urmă cu patru zile, polițiștii au dispus reținerea femeii și arestarea pentru 30 de zile.

”În urma probatoriului administrat şi a două percheziţii efectuate în ziua de 14 ianuarie a.c., în localităţile Suceava şi Bosanci, s-a dispus reţinerea femeii, pentru 24 de ore. Ulterior, femeia a fost arestată, pentru 30 de zile”, au mai precizat sâmbătă poliţiştii.

Sorin Cîmpeanu a vorbit, luni seară, despre acest caz, explicând că este extrem de grav, iar dacă acuzațiile de adeveresc, educatoarea va trebui să răspundă penal în fața legii. În plus, ministrul Educației a subliniat nevoia unui consult psihiatric al acestui cadru didactic.

„Dacă se confirmă aceste lucruri, şi am înţeles că există elemente rezonabile spre confirmare, cu siguranţă trebuie un consult psihiatric, dincolo de aplicarea legii penale. Dacă se confirmă. Până acum am înţeles că sunt suspiciuni rezonabile pe baza cărora a fost arestată preventiv.

Este absolut incalificabil, nu numai pentru un cadru didactic, pentru orice adult, cu atât mai mult pentru un cadru didactic”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Un alt coleg de breaslă al femeii, profesor de muzică și biologie, a fost și el arestat pentru abuz sexual al unei eleve, fiind acuzat că a asaltat-o pe copilă, încercând să o convingă să întrețină relații sexuale cu el.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI