Sorana Cîrstea, victimă la Roland Garros. ‘Este frustrant. Organizatorii nu au alt argument’

Sorana Cîrstea, victimă la Roland Garros. ‘Este frustrant. Organizatorii nu au alt argument’

Tamara Zidansek a devenit prima jucătoare slovacă care a ajuns în sferturile de finală ale unui turneu major. A făcut-o câștigând cu 7-6 (4), 6-1 împotriva româncei Sorana Cirstea. Parcursul jucătoarei noastre a fost unul neprevăzut. Cu toate astea, Sorana Cîrstea ar fi fost discriminată la Open-ului francez. Mai multe jucătoare, printre care și Victoria Azarenka, au adus acuzații organizatorilor turnelui de la Roland Garros.

Performanța Soranei Cîrstea la Roland Garros

Din prima zi a turneului francez, Sorana Cîrstea nu a fost văzută ca un potențial jucător favorit. După anunțul de retragere a Simonei Halep, pe tabloul principal au rămas doar câteva românce la Roland Garros. Meciurile jucate de Sorana nu au fost lipsite de emoții, până în ultimul tur unde a fost eliminată de Tamara Zidansek. cel mai important succes obținut de Sorana Cîrstea a fost împotriva Johannei Konta, una din favorite.

Numărul unu britanic apăra puncte de clasare de la ultima ei prezență în semifinale la Roland Garros în 2019, dar nu a câștigat niciun meci cu nicio altă ocazie pe care a jucat-o pe lutul parizian. Konta a condus la începutul primului set împotriva româncei Sorana Cirstea, care a învins-o la US Open vara trecută, dar a făcut mult prea multe erori după aceea și a pierdut cu 7-6 (5) 6-2.

Eliminarea din turul patru în fața jucătoarei slovace Tamara Zidansek, a fost una neașteptată. Slovaca, mult mai motivată, a reușit să controleze jocul. Finalul pe tabela de marcaj arăta 7-6 (4), 6-1 pentru slovacă. Sorana Cârstea a reușit o perofroamnță deosebită, ajungând până în acst tur, contirle ei rotundjindu-se cu alte sume consistente.

Victoria Azarenka aduce acuzații organizatorilor turneului francez

Mai multe jucătoare au acuzat organizatorii turneului francez de discriminare. Totul ar fi început cu Naomi Osaka, culminând cu acuzațiile Victoriei Azarenka la adresa organizatorilor. Într-o conferință de presă, jucătoarea din Belarus a vorbit despre tratamentele prefernțiale de care ar avea parte jucătorii masculini. După meciul pierdut de Azalenka în fața Anastasiei Pavlyuchenkova în runda a patra, aceasta a făcut acuzațiile, declarând:

„Ceea ce mă preocupă este când cineva din Federația Franceză încearcă în mod continuu să spună că există egalitate și arată doar premiul în bani, ceea ce este adevărat. În rest, nu aș fi de acord nici măcar puțin cu asta. Și asta este dezamăgitor. Cred că există destule exemple de-a lungul anilor în care am auzit observații față de femei. Am văzut două meciuri de femei jucându-se pe terenurile exterioare. Dacă urmărești tenisul, știi despre ce vorbesc.

Mi-aș dori ca vocile jucătorilor să fie auzite mai mult. Aș dori ca jucătorii să își asume responsabilitatea și pentru partea noastră de muncă și să ajutăm și să lucrăm împreună cu organizațiile. Cred că acolo poate funcționa cel mai bine, atunci când lucrăm împreună și găsim soluții. Asta este într-adevăr viziunea mea ideală, aș spune, și abordarea ideală.”, a spus Victoria Azarenka, conform Tennishead.net.

Unul dintre motivele criticilor pentru organizatorii French Open a fost singurul meci jucat noaptea, care oferă jucătorilor o expunere mai mare, dar a prezentat până acum un singur meci feminin.