Sorana Cîrstea, șocată de condițiile de la US Open: „Nu mai putem continua așa”

Sorana Cîrstea, șocată de condițiile de la US Open:
Sorana Cîrstea nu se poate adapta la numeroasele restricții impuse la US Open 2020

Sorana Cîrstea a adus marți prima victorie românească de la US Open 2020. A fost un succes în fața americancei Christina McHale, scor 6-4, 7-5. În turul doi al competiției de la New York, Sorana o va înfrunta pe Johanna Konta, favorita numărul 9 a competiției.

Jucătoarea din România s-a declarat extrem de surprinsă de numeroasele restricții de la Flushing Meadows. Insistă că măsurile trebuie să se relaxeze în următoarea perioadă în circuit, deoarece jucătoarele nu pot continua așa în fiecare săptămână.

Sorana Cîrstea și Patricia Țig, cele două românce calificate în turul 2 la US Open 2020

„Destul de greu, eu nici nu sunt o persoană foarte socială și îmi este puțin teamă să nu iau virusul și să mai stau vreo două săptămâni pe aici. Mi-am petrecut timpul în cameră, în autobuz și la bază… Am încercat să păstrez o distanță de bun simț față de toată lumea și să respect toate regulile.

Prima săptămână a fost ok, dar cu cât trec zilele cu atât este mai greu. Încerc să mă adaptez la noua situație, eu cred că la un moment dat trebuie să relaxăm măsurile, pentru că este extrem dificil să jucăm săptămână de săptămână în aceste condiții.

Sorana Cîrstea a adus marți prima victorie românească de la US Open 2020.
Sorana Cîrstea a adus marți prima victorie românească de la US Open 2020.

Suntem testați la fiecare 72 de ore… Suntem foarte, foarte izolați! Nu avem nici măcar să dăm o tură prin afara hotelului, prin parcare. Deja se simte, sunt două săptămâni de când sunt aici. Asta este, prefer să joc în condițiile astea, decât să mai stau 5 luni acasă. Probabil fiind primul turneu, măsurile sunt mult mai stricte. Sper ca în viitor să ajungem la o normalitate”, a declarat Sorana Cîrstea pentru Eurosport.

Sorana Cîrstea nu este singura jucătoare din România calificată în turul 2 la US Open. Patricia Țig a reușit să facă și ea acest pas, după ce a învins-o clar pe Kurumi Nara, scor 6-1, 6-0. O va înfrunta pe Donna Vekic în turul 2. Irina Begu și Mihaela Buzărnescu au fost eliminate de Petra Kvitova, respectiv Sloane Stephens.