Sorana Cîrstea renunță la Jocurile Olimpice. Motivul invocat de jucătoarea învinsă de Emma Răducanu

Sorana Cîrstea renunță la Jocurile Olimpice. Motivul invocat de jucătoarea învinsă de Emma Răducanu
Tenisul românesc absent la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Mai este puțin și se va da startul la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Din păcate pentru România, cele mai importante jucătoare de tenis nu vor participa. Majoritatea dintre ele și-au anunțat retragerea pe motive medicale. Prima care anunța acest lucru era Simona Halep. A urmat Irina Begu și Patricia Țig. Ultima pe listă care și-a anunțat retragarea este Sorana Cîrstea, imediat după eliminarea de la Wimbledon, din turul trei.

Tenisul românesc absent la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Simona Halep era prima sportivă care își anunța retragerea de la viitoarele Jocuri Olimpice de la Tokyo. Halep a suferit o înfrângere în prima rundă la Jocurile Olimpice de la Londra în 2012 și a renunțat la Jocurile de la Rio din 2016 din cauza îngrijorărilor legate de virusul Zika.

După accidentarea suvernită la Roma, românca nerecuperată nici pentru Wimbledon, era clar că nu va participa anul acesta la Tokyo.

Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 au fost amânate față de anul trecut din cauza pandemiei. Sunt programate să înceapă pe 23 iulie 2021, dar există voci care cer anularea jocurilor. Motivul acestei solicitări neobișnuite este evoluția pandemiei din Japonia. În același timp teama autorităților medicale din țara gazdă că jocurile nu vor face decât să înrăutățească situația, este un alt motiv.

În afară de Simona Halep, alte două jucătoare își anunțau retragerea, Irina Begu și Patricia Țig. După ce toate cele trei jucătoare au renunțat, mai erau două jucătoare eligibile. Este vorba de Sorana Cîrstea și Ana Bogdan, numărul 92 WTA, dar a refuzat și aceasta să participe la olimpiadă. Se pare că Simona Halep are o vătămare nevindecată la gambă, dar celelalte jucătoare erau apte să joace.

Ultima pe lista retragerilor este Sorana Cîrstea

După un parcurs bun la Roland Garros, Sorana Cîrstea mergea cu optimism la Tuneul de Grand Slam de la WImbledon. numai că, în turul trei, avea să piardă în fața jucătoarei fenomen Emma Rădulescu de numai 18 ani.

La conferința de presă Sorana avea să arunce bomba, declarând că pierduse meciul în urma unei accidentări, verdictul fiind o ruptură de un centrmetru și jumătate.

„Am jucat cu o ruptură de un centrmetru și jumătate. A fost o accidentare destul de nasoală. Doctorii mi-au spus să nu intru pe teren. E o accidentare cu care mă confrunt de ceva timp, dar s-a agravat.

Cred că înainte de turneu nu aveam nicio speranță. Luând asta în considerare, cred că am jucat peste așteptări. Puteam să fac mult mai multe, e cu dus și întors, depinde din ce unghi privești”, a declarat Sorana Cîrstea la conferința de presă de la Wimbledon.

Cu alte cuvinte, toate jucătoarele de tenis din România care s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo se retrag din competiție cu mai puțin de o lună înainte ca aceasta să înceapă.

Astfel, România nu va avea jucătoare de tenis feminin care să reprezinte țara în timpul jocurilor. Aceasta vine ca o surpriză, mai ales după ce Simona Halep, numărul 3 în clasamentul WTA, și-a exprimat dorința de a câștiga medalia de aur la Tokyo.

Potrivit fostului jucător de tenis român Ion Țiriac, jucătorii refuză să meargă în Japonia de teama pandemiei. De asemenea, el a spus că româncele s-au speriat de restricțiile impuse de organizatori.

De cealată parte, Ministerul Sportului din România și Comitetul Olimpic Român cercetează acest comportament fără precedent al sportivelor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI