Sorana Cîrstea, mesaj pentru organizatorii Limoges Open: „Sunt realmente întristată”

Sorana Cîrstea, mesaj pentru organizatorii Limoges Open: „Sunt realmente întristată”
Sorana Cîrstea a avut un sezon bun, ce i-a permis să urce pe locul 38 WTA, dar finalul acestuia a fost presărat cu accidentări

Sorana Cîrstea, mesaj pentru organizatorii Limoges Open. Ocupanta locului 38 WTA a avut un final de an presărat cu accidentări. Sorana Cîrstea a fost nevoită să abandoneze chiar înaintea începerii turneului de la Linz din cauza unei rupturi musculare la gambă. Iubita lui Ion Ion Țiriac urma să ia startul la Limoges Open, în Franța, competiție ce are loc între 12-19 decembrie.

Sorana Cîrstea, mesaj pentru organizatorii Limoges Open

Sorana Cîrstea, mesaj pentru organizatorii Limoges Open. Jucătoarea din Târgoviște a avut un sezon bun, în care a reușit să câștige cel de-al doilea trofeu WTA din carieră, la Istanbul, și să joace în încă o finală, la Strasbourg. Sorana Cîrstea a urcat și multe poziții în clasamentul mondial, ajungând până pe locul 38 WTA.

Sorana Cîrstea a avut, însă, un final de an mai puțin reușit. Și asta din cauza unor accidentări ce au forțat-o să rateze participarea la câteva turnee. Ea nu a fost prezentă nici la Kremlin Cup, nici la Transylvania Open. În plus, înainte de startul turneului de la Linz, în noiembrie, ea a suferit o accidentare la gambă.

„Din cauza unei accidentări suferite acum 2 zile la antrenamente aici, în Linz, trebuie să mă retrag de la unul dintre turneele mele preferate. RMN-ul a arătat o ruptură în mușchiul gambei, așa că medicii m-au sfătuit să iau o pauză.

Acesta este sportul și asta este viața, dar accept orice provocare stând în picioare și cu capul sus. E timpul să mă recuperez și să devin mai puternică pentru 2022”, a transmis Sorana Cîrstea, la acel moment, prin intermediul contului ei de Facebook.

„Sunt realmente întristată”

Sorana Cîrstea a preferat, ulterior, să își ia vacanță câteva zile, alături de iubitul său, Ion Ion Țiriac. Cei doi au ales o destinație cu soare, dar pacea cuplului a fost zdruncinată de frustrarea Soranei în privința discreției totale pe care Țiriac Jr. o impune în legătură cu relația lor, după cum a scris Playsport.

„Călătorește și nu spune nimănui. Trăiește o poveste frumoasă și nu spune nimănui. Trăiește fericit și nu spune nimănui. Oamenii distrug lucrurile minunate”, a scris, cu dezamăgire, dar și iritare, Sorana Cîrstea, în limba engleză, în postarea făcută pe Instagram.

În aceste zile, la inițiativa Tennis Channel International, Sorana Cîrstea a dezvăluit ce i-ar transmite Soranei din trecut și ce sfat i-ar da. Ea a transmis un mesaj emoționant pentru „tânăra Sorana”.

„Pentru tânăra Sorana, copil micuț, sfatul meu ar fi să nu te compari cu nimeni, să te bucuri de evoluția ta, nu e vorba de destinație, ci de călătorie. Doar fii fericită! Iubește-ți familia și fă doar ce te împlinește pe interior!”, a spus Sorana în clipul postat de Tennis Channel International pe Twitter.

Competiția are loc între 12-19 decembrie

Sorana Cîrstea a decis să se despartă de preparatorul fizic, Theo Cercel, cel cu care colaborase de la începutul lui 2020. Acesta s-a „mutat” la Simona Halep, de unde plecase acum aproape 2 ani, în urma unor neînțelegeri cu fostul lider mondial.

Sorana Cîrstea, care se numără printre cele 5 românce admise pe tabloul principal de la Australian Open 2022, ar fi vrut să participe la Limoges Open. Dar, din nou, Sorana a fost nevoită să declare forfait înainte de începerea competiției.

„Bună! Sunt realmente întristată că trebuie să mă retrag de la Limoges Open din cauza unei accidentări. Sper să ne revedem cu toții anul viitor. Aș vrea să mulțumesc directorului meu favorit de turnee, Pascal (n.r. – Pascal Biojout), pentru oportunitate. Multă șansă tuturor!”, a fost mesajul în limba franceză postat de Sorana Cîrstea pe InstaStories.

Limoges Open este un turneu WTA 125, ce are loc în localitatea franceză, perioada 12-19 decembrie. Ar fi fost o ocazie bună de testare a nivelului de joc înainte de debutul noului sezon, ce va avea loc în Australia, la începutul lunii ianuarie.