Sondajul care spulberă toate așteptările. Ce s-a întâmplat cu PSD și cu PNL, în ultimele luni

Sondajul care spulberă toate așteptările. Ce s-a întâmplat cu PSD și cu PNL, în ultimele luni
Sondajul care spulberă toate așteptările. Ce s-a întâmplat cu PSD și cu PNL, în ultimele luni. Sursa foto: mediafax.ro

PNL a scăzut un pic în sondaje, ca și PSD. Surpriza vine din partea partidului lu Victor Ponta, care a câștigat față de luna trecută 3 procente, ajungând la 11%.

Sondajul acesta a spulberat toate așteptările. Ce se întâmplă cu PNL și PSD

Partidul Național Liberal este cotat cu 32,6% din opţiunile de vot ale electoratului pentru alegerile parlamentare, comparat cu 33% cât avea luna trecută, relevă un sondaj realizat de IMAS la comanda Europa FM. De asemenea, PNL era cotat la 47,4% la începutul acestui an.

De asemenea, Partidul social Democrat a revenit la 23%, scorul din epoca premierului Viorica Dăncilă, de la 24,8% luna trecută. Surpriza vine din partea ProRomânia, care a crescut trei procente faţă de luna trecută. Astfel, Partidul condus de Victor Ponta depăşeşte acum 11% din opțiunile de vor pentru alegerile parlamentare. USR bifează o uşoară creştere, iar PLUS a stagnat. Cele două partide sunt măsurate separat.

Sondajul care spulberă toate așteptările. Ce s-a întâmplat cu PSD și cu PNL, în ultimele luni
Sondajul care spulberă toate așteptările. Ce s-a întâmplat cu PSD și cu PNL, în ultimele luni. Sursa foto:adevarul.ro

Cum stau partidele în ultimul sondaj

1. PNL – 32,6%.

2. PSD – 23%.

3. USR  – 11,6%.

4. ProRomânia – 11,2% 5.

PLUS – 5,1%.

6. UDMR – 5,1%.

ALDE – 4,2%

PMP – 3,7%

Sondajul a fost realizat de IMAS, la comanda Europa FM, în intervalul 8-27 mai, pe un eşantion de 1.010 persoane şi are o marjă de eroare de 3,1%. Respondenților care au particpat la sondaj le-a fost adresată întrebarea: ”dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlament și v-ați prezenta la vot, cu ce partid ați vota?”.

Când ar putea avea loc alegerile locale

Alegerile locale, potrivit guvernului, ar putea avea loc la sfârșitul lunii septembrie sau chiar începutul lunii octombrie.

După evaluările făcute de epidemiologi, cel mai probabil în lunile iulie-august vom avea o reducere foarte mare a numărului de cazuri, dacă respectăm regulile şi văd că românii sunt serioşi. De asemenea, a scăzut numărul de îmbolnăviri sub 200. Pentru a face o campanie electorală, ai nevoie ca nivelul epidemiei să fie foarte scăzut şi de o perioadă de timp pentru campanie. Cel mai bun moment pentru locale ar fi sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie. Estimările privind valul al doilea este 15 octombrie – 1 noiembrie. Cam asta este pentru locale”, a spus Ludovic Orban.

Când ar putea avea loc alegerile Parlamentare

De asemenea, Guvernul Orban a anunțat că ar vrea ca alegerile parlamentare să aibă loc în data de 6 decembrie 2020.

În ce priveşte alegerile parlamentare, acestea trebuie organizate în 6 decembrie cel mai devreme, trebuie pus în legătură cu finalul mandatului actualului Parlament. Cea mai probabilă dată este 6 decembrie pentru parlamentare. Trebuie să vedem cât de puternică este epidemia şi dacă va permite organizarea unei campanii”, a mai declarat Ludovic Orban.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI