Sondaje interne în PSD despre candidatul la președinție: Viorica Dăncilă, din partea partidului, Gabriela Firea, independent

Sondaje interne despre candidatul PSD la președinție

Cifrele secrete de la sondajul Partidului Social Democrat.Ce negocierile se arată între Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu și Gabriela Firea pentru prezidențiale?

Sondaj secret la PSD

Prim-ministrul a convocat CEX al Partidului Social Democrat pentru ziua de marți pentru a se anunța drept candidat la alegerile prezidențiale. Pe data de 3 august este programat Congresul pentru validarea candidatului PSD la prezidențiale, iar planurile Vioricăi Dăncilă pare că se ruinează pentru că în acest timp Gabriela Firea și-a pregătit intens pașii în lupta pentru Cotroceni. În cursul săptămânii viitoare vor avea loc negocierile Firea-Tăriceanu-Ponta pentru a forma o alianță în jurul Primarului General.

Sondajele nu au fost încă prezentate, dar rezultatele lor sunt deja cunoscute în spațiul public. Cifrele o arată cap de listă pe Gabriela Firea în preferințele electoratului PSD. „Care credeţi că ar trebui să fie candidatul PSD la alegerile Prezidenţiale, Gabriela Firea are 26%, Călin Popescu Tăriceanu – 20%, Victor Ponta – 11%, Viorica Dăncilă – 10%, Eugen Teodorovici – 6%, Liviu Pleşoianu – 5%, Ecaterina Andronescu – 5%, Olguţa Vasilescu – 5%, Mihai Fifor – 4%, Şerban Nicolae -3%, Sorina Pintea – 2%.”

Sondaj intern PSD pentru alegerile la președinție
Sondaj intern PSD pentru alegerile la președinție

Firea, negociere cu ALDE și Pro România pentru candidatură

Până la ședința CEX se anunță discuții între primarul general al Capitalei și cei doi lideri ai ALDE și Pro România pentru susținerea candidaturii independente. Călin Popescu Tăriceanu este nemulțumit de decizia PSD, iar Victor Ponta ia în calcul posibilitatea susținerii Gabrielei Firea într-o alianță cu formațiunea ALDE.

Gabriela Firea a declarat că a primit numeroase telefoane de la colegii din toată țara, în special de la primari. „Nu spun acum da sau nu. Singurii care trebuie să decidă sunt membrii PSD. Nu ar fi inteligent și corect. Mi-aș dori să fie o discuție reală cu colegii, președinții de consilii județene, ar fi păcat să reiasă candidatul din aranjamante”, susținea primarul general al Capitalei, în urmă cu trei zile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI