Sondaje alegerile locale 2020. Câte voturi ar obține Gabriela Firea și Nicușor Dan

Sondaje alegerile locale 2020. Câte voturi ar obține Gabriela Firea și Nicușor Dan
Sondaje alegeri locale 2020.

Sondajele publicate cu doar câteva zile înaintea alegerilor locale din 27 septembrie arată șanse diferite principalilor candidați. Un sondaj îl arată pe Nicușor Dan câștigător, iar altul arată că Gabriela Firea va obține mai multe voturi.

Sondaje alegerile locale 2020

U sondaj realizat de PNL arată că Nicușor Dan va ieși învingător. Pe de altă parte sondajul realizat de IRSOP, arată că Gabriela Firea, candidata PSD, ar obține 42% din voturi, iar Nicușor Dan, susținut de PNL și USR, 35% din voturi. Traian Băsescu (PMP) ar obține 15% din voturi și Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) 3% din voturi. 5% din locuitorii Capitalei ar vota cu alți candidați.

Cu privire la partidele politice, PDS este creditat cu 26%, urmat de USR cu 25%, PNL cu 21%, PMP cu 8%, Pro România – 6%, ALDE – 4%, iar alte partide cumulează în total 10%, potrivit Digi24.ro.

Aceste procente sunt calculate pentru repondenții care au declarat că se vor prezenta la vot. Potrivit IRSOP, prezența la vot ar putea depăși 45%. Sondajul a fost făcut telefonic între 21 și 23 septembrie 2020, pe un eșantion de 1,010 persoane. Toleranța de eșantionare este de +/-3%.

Sondajul făcut de PNL

Potrivit sursei citate, sondajul făcut de PNL îl arată pe Nicușor Dan câștigător. El ar obține 42% din voturile alegătorilor, iar pe Gabriela Firea ar vota-o 40% dintre repondenți. Sondajul mai arată că 9% dintre alegători ar vota cu Traian Băsescu, iar alți 9% ar vota cu un alt candidat.

55,6% dintre persoanele chestionate au spus că sunt foarte sigure că vor merge să voteze, 34,9% nu știu sigur și 9,5% declară ca sunt foarte siguri că nu vor vota. Acest sondaj fiind realizat tot telefonic, pe 840 de repondenți, între 23 și 24 septembrie 2020 și are o marjă de eroare de 3,7%.

Gabriela Firea, Nicușor Dan
Câte voturi ar obține Gabriela Firea și Nicușor Dan.

Opt candidați declarați ”colaborator al Securității”

Potrivit unui comunicat al Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității transmis joi de Agerpres, opt candidați pentru diferite funcții la alegerile locale au fost declarați în primă instanță sau definitiv ”colaborator al Securității”.

Sursa citată precizează că, în cazul lui Traian Băsescu procesul a fost câștigat de CNSAS pe fond, dosarul fiind în curs de soluționare la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Tot în aceeași situație se află și Ioan Mărginean, candidat la Consiliul Județean Mureș, în timp ce candidatul pentru postul de consilier județean din Sălaj, Adrian Florin Brie, are are un proces în curs de soluționare la Curtea de Apel București, în urma constatării de către CNSAS a calității de colaborator al Securității. Alți cinci candidați au pierdut definitiv procesele prin care au contestat actele prin care CNSAS a cerut instanței ”stabilirea calității de colaborator al Securității”, potrivit stirileprotv.ro.

 

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI