Soluțiile ieftine pentru a face căldură în casă. Mulți încep să le folosească de frica facturilor mari
Care sunt soluțiile ieftine și la îndemâna oricui pentru a face căldură în casă. Mulți încep să le folosească deja, de frica facturilor mari. Cum facturile la gaze și la electricitate au crescut deja, oamenii se gândesc la a face economie și caută sfaturi practice în acest sens. Iată câteva dintre acestea!
Soluțiile ieftine pentru a face căldură în casă
O soluție pentru a a economisi căldură este investiția în termoizolarea interioară. În România, sunt multe case în care izolația termice lipsește sau este insuficientă. Un imobil reabilitat termic este mai eficient din punct de vedere energetic, iar termoizolarea individuală a fațadei nu este permisă. Însă acest lucru nu te împiedică să te asiguri că ai termoizolare la interiorul apartamentului.
O altă metodă utilă de a păstra căldura în casă presupune folosirea rulourilor protectoare ce se așază la uși sau la ferestre și care pot fi confecționate de oricine în propria casă. Aceste rulouri se fac cu ușurință dintr-un ciorap lung, în care se îndeasă resturi de material textil, melană sau vată.
Folia de aluminiu este și ea utilă. Ea se poate pune în spatele caloriferelor cu elemenți și va ajuta la degajarea căldurii, ce va fi apoi distribuită mai bine în încăpere.
Un alt sfat este acela de a acoperi pereții și podeaua. O poți face prin așezarea de corpuri de bibliotecă ori dulapuri în stânga și în dreapta ferestrei.
Podeaua din bucătărie trebuie să fie acoperită cu mochete și covorașe călduroase din lână sau blană. Pe partea inferioară, ele trebuie să fie prevăzute cu cauciuc antiderapant.
Ce trebuie să faci
Un alt sfat util este acela de a închide hota pe timpul nopții. Se știe că, în zilele friguroase și pe timpul nopților, pe gura de evacuare a hotei intră aer rece de afară. De asemenea, dacă stai cu toate ușile deschise, atunci căldura din camere se va dispersa, iar casa va părea friguroasă.
Un alt sfat util este și acela de a seta centrala pe modul economic. Este un truc care te ajută să ții sub control costul facturii la gaze, dacă ai centrală de apartament. În acest mod, ea nu va consuma gaz pentru a menține caldă apa din circuitul ei, ci va porni să încălzească atunci când pornești robinetul.
Temperatura apei calde ar trebui setată la o temperatură de 42-43 grade C, pentru a nu fi nevoit să amesteci apa caldă din centrală cu cea rece, ca să te poți spăla, ci să folosești numai apa caldă fix la temperatura furnizată.
Caloriferul are nevoie, de asemenea de o atenție sporită, pentru a putea funcționa în condiții bune. În primul rând, trebuie să verifici dacă nu prezintă scurgeri de apă la îmbinări și robineți.