De ce vrea primăria lui Firea să nu mai cumperi de la supermarket în weekend

de: Diana Radu
03 02. 2019

Aurelian Bădulescu, Viceprimarul Capitalei vrea ca unele supermarket-uri din București să fie închise în weekend. Motivul invocat este acela că în acest fel se va reduce traficul greu pentru diferite zone din Capitală.

Aurelian Bădulescu a anunțat pe data de 1 februarie, că va propune în Consiliul General al Municipiului București închiderea unor supermarket-uri în weekend. El a mai precizat că, cel mai probabil, reprezentanții marilor retaileri nu vor fi încântați de propunere, însă aceasta s-ar baza pe dorința mai multor bucureșteni care l-au contactat, potrivit Digi24.

„Vom începe discuţiile cu marile lanţuri de supermarket-uri. Eu voi avea o iniţiativă de consilier general care să închidă pentru sâmbătă şi duminică activităţile comerciale din anumite supermarketuri din Bucureşti, tocmai ca în weekend să se poată aproviziona foarte bine şi să evităm prezenţa traficului greu pentru zonele din Bucureşti”, a declarat Aurelian Bădulescu.

Nu este pentru prima dată când în România se discută despre o lege care să închidă supermarket-urile în weekend. Cel mai recent s-a discutat despre închiderea supermarket-urilor în weekend în anul 2016. La acea dată, Achim Irimescu, care era ministrul Agriculturii de atunci, spunea că susține închiderea acestora, sâmbăta și duminica și o prezență de 51% a produselor românești în aceste magazine.

„Nu cred ca le va conveni hipermarketurilor. Eu nu am mai văzut în Europa, cel puțin înțeleg că în Anglia este un pic mai altfel, magazinele se închid de la ora 18:30 în zilele normale, iar în weekend nici vorbă. La noi este o modă să te duci la supermarket în weekend și la o oră târzie. Haideți să discutăm. Cred că dânșii trăiesc foarte bine în România și atunci haideți să facem apel la dânșii și să facem front comun”, spunea la acea dată Irimescu, la Comisia de Agricultura a Camerei Deputaților.

Anterior, în 2015, deputatii PNL Nini Sapunaru și Tinel Gheorghe au inițiat o propunere legislativă prin care hipermarketurile urmau să fie închise duminica și de sărbătorile legale. Cei doi voiau ca astfel să fie revitalizat comerțul tradițional, iar românii să petreacă duminica în familie și făcând mișcare în aer liber.