Soluția ieftină și eficientă a fost introdusă pe lista cu precizări oficiale ale Guvernului german cu privire la combaterea noului coronavirus, alături de distanțarea socială, igiena, purtarea măștii de protecție și folosirea aplicației de urmărire a cazurilor de contat a Executivului.
Cancelarul Angela Merkel a anunțat că, în Germania, aerisirea spațiilor publice și private este unul dintre gesturile de bază împotriva coronavirusului. ”Aceasta este una dintre soluțiile cele mai ieftine și mai eficiente”, a spus marțea trecută Angela Merkel, potrivit The Guardian citat de News.ro.
”O aerisire regulată în locurile publice și private poate reduce în mod considerabil riscul infectării”, precizează Guvernul german.
Încă de la începutul pandemiei de coronavirus, în comunitatea științifică din Germania s-au ridicat numeroase voci, care au cerut aerisirea ca gest-barieră, în special virusologul Christian Drosten.
De asemenea, medicii din Franța recomandă aerisirea sălilor, în special la adunări private, însă nu se află pe lista cu recomandări a Santé Publique France.
”Dacă există un nor viral în sală, oamenii îl vor respira, indiferent că respectă sau nu distanța de cel puțin un metru. Atunci când excretezi virusul, o parte rămâne în suspensie în aer ți se creează un nor viral, ca un nor de fum. Este același principiu ca în tabagismul pasiv. Aerisirea permite evitarea acestui fenomen”, subliniază într-un interviu acordat la sfârșitul lui septembrie medicul generalist Jérôme Marty, președintele Sindicatului UFML, care este de părere că aerisirea este măsura principală.
Duminică, Marea Britanie, cel mai îndoliat stat de pandemie din Europa, a depășit pragul de 500,000 de cazuri și 42,000 de morți din cauza noului coronavirus, în urma înregistrării unei creșteri a numărului contaminărilor după soluționarea unei probleme tehnice.
Precum și alte state din Europa, se confruntă cu o reintensificare a cazurilor, care a determinat autoritățile să impună restricții noi, ceea ce crește și mai mult așteptarea unui vaccin.
Potrivit ultimului bilanț pe care l-au prezentat duminică seara, autoritățile sanitare engleze au înregistrat 22,961 de cazuri testate pozitiv în ultimele 24 de ore (cu peste 10.000 de cazuri în plus față de numărul înregistrat cu o zi înainte), un număr deja aproape dublu față de media de 6.000 – 7.000 de cazuri din timpul săptămânii.
Sâmbătă autoritățile au anunțat că aceste cifre extrem de mari sunt rezultatul unei probleme tehnice, rezolvată acum, care ar fi întârziat publicarea unui anumit număr de cazuri în perioada 24 septembrie – 1 octombrie.