05 oct. 2020 | 22:56

Soluția care combate covid-19, de fapt, e „ieftină și eficientă”. Angela Merkel o recomandă

Știri generale
Soluția care combate covid-19, de fapt, e „ieftină și eficientă”. Angela Merkel o recomandă
Soluția pe care Angela Merkel o recomandă.

Soluția ieftină și eficientă a fost introdusă pe lista cu precizări oficiale ale Guvernului german cu privire la combaterea noului coronavirus, alături de distanțarea socială, igiena, purtarea măștii de protecție și folosirea aplicației de urmărire a cazurilor de contat a Executivului.

Soluția care combate covid-19, de fapt, e „ieftină și eficientă”

Cancelarul Angela Merkel a anunțat că, în Germania, aerisirea spațiilor publice și private este unul dintre gesturile de bază împotriva coronavirusului. ”Aceasta este una dintre soluțiile cele mai ieftine și mai eficiente”, a spus marțea trecută Angela Merkel, potrivit The Guardian citat de News.ro.

”O aerisire regulată în locurile publice și private poate reduce în mod considerabil riscul infectării”, precizează Guvernul german.

Încă de la începutul pandemiei de coronavirus, în comunitatea științifică din Germania s-au ridicat numeroase voci, care au cerut aerisirea ca gest-barieră, în special virusologul Christian Drosten.

Și în Franța, medicii recomandă aerisirea sălilor

De asemenea, medicii din Franța recomandă aerisirea sălilor, în special la adunări private, însă nu se află pe lista cu recomandări a Santé Publique France.

”Dacă există un nor viral în sală, oamenii îl vor respira, indiferent că respectă sau nu distanța de cel puțin un metru. Atunci când excretezi virusul, o parte rămâne în suspensie în aer ți se creează un nor viral, ca un nor de fum. Este același principiu ca în tabagismul pasiv. Aerisirea permite evitarea acestui fenomen”, subliniază într-un interviu acordat la sfârșitul lui septembrie medicul generalist Jérôme Marty, președintele Sindicatului UFML, care este de părere că aerisirea este măsura principală.

Peste jumătate de milion de cazuri in Marea Britanie

Duminică, Marea Britanie, cel mai îndoliat stat de pandemie din Europa, a depășit pragul de 500,000 de cazuri și 42,000 de morți din cauza noului coronavirus, în urma înregistrării unei creșteri a numărului contaminărilor după soluționarea unei probleme tehnice.

Precum și alte state din Europa, se confruntă cu o reintensificare a cazurilor, care a determinat autoritățile să impună restricții noi, ceea ce crește și mai mult așteptarea unui vaccin.

Potrivit ultimului bilanț pe care l-au prezentat duminică seara, autoritățile sanitare engleze au înregistrat 22,961 de cazuri testate pozitiv în ultimele 24 de ore (cu peste 10.000 de cazuri în plus față de numărul înregistrat cu o zi înainte), un număr deja aproape dublu față de media de 6.000 – 7.000 de cazuri din timpul săptămânii.

Soluția care combate COVID-19

Soluția ieftină și eficientă care combate coronavirusul.

Sâmbătă autoritățile au anunțat că aceste cifre extrem de mari sunt rezultatul unei probleme tehnice, rezolvată acum, care ar fi întârziat publicarea unui anumit număr de cazuri în perioada 24 septembrie – 1 octombrie.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Traian Băsescu a răbufnit: Nu are ce căuta în funcția de președinte al României
Capital.ro
Circulaţia trenurilor în perioada Sărbătorilor de Paşte | Anunţul CFR Călători
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro