Soluția care ar calma bucureștenii, introdusă la New York: de ce te poate ajuta

Soluția care ar calma bucureștenii, introdusă la New York: de ce te poate ajuta

Viața la oraș este una foarte dificilă, mai ales când ți-o petreci în aglomerație, printre mii de oameni grăbiți, nemulțumiți și si foarte nervoși. Ca să nu ajungi să te iei la bătaie cu cineva, în New York au fost introduși saci de box pe stradă.

Aparent, nimic nu este mai relaxant în lumea asta decât să dai cu pumnul într-un sac de box. În principiu, cam orice lovitură dată are un beneficiu real asupra psihicului uman în condiții de stres extrem. Cel mai probabil, te-ai gândit și tu în traficul de București cum ar fi să ieși din mașină și să loveși pe cineva sau ceva. De cele mai multe ori, nici măcar nu trebuie să fie o altă persoană. În acele momente, un loc de dat cu pumnul pare să fie supapa perfectă. 

Încercând să reducă nivelul de stres de pe străzile din Manhattan, o firmă de design americană și-a asumat problema și a venit la înaintare cu o soluție. ”Sacii de box catartici” au fost răspândiți într-unul dintre cele mai scumpe și mai aglomerate cartiere din New York. În mod real, intenția din spate a fost de a reduce agresivitatea față de alți cetățeni, partipanți la trafic sau pietoni.

Colectivul de designeri donttakethisthewrongway se află în spatele inițiativei un pic ciudate. Oamenii creativi au venit din Savannah, Georgia pentru a se ocupa de problemă prin acest proiect. El face parte din NYCxDesign sau săptămâna de design de la New York 2019. Conform descrierii oficiale, sacii au fost introduși ca un mijloc ”de eliminare a fustrărilor, oricare ar fi ele, într-un mod sigur și un spațiu comunal”, atât de către localnici, cât și de către turiști.

Cei care le întâmpină pe stradă și le percep ca pe o formă de încurajare a violenței, vor vedea lângă ele o explicație simplă. ”Conceptul explorează designul spațiilor comune pentru emoțiile cu care ne confruntăm cu toții.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI