13 apr. 2020 | 06:28

Șoferul de TIR care lua în derâdere pericolul provocat de COVID-19 a murit din cauza virusului: ”A văzut cineva un om bolnav sau un om mort de la Corona?”

Sănătate
Șoferul de TIR care lua în derâdere pericolul provocat de COVID-19 a murit din cauza virusului: ”A văzut cineva un om bolnav sau un om mort de la Corona?”
Șoferul de TIR care lua în derâdere pericolul provocat de COVID-19 a murit din cauza virusului.

Momente dramatice într-o familie de români, după ce un bărbat de 47 de ani a fost răpus de noul coronavirus. Partea și mai tulburătoare este aceea că în urmă cu patru săptămâni Marian Giurea se arăta extrem de sceptic cu privire la pericolul pe care acest virus ucigaș îl poate avea asupra oamenilor. Din păcate, la numai o lună din momentul în care românul susținea că virusul este o conspirație mondială,  familia își plânge ruda.

Ce mesaj a postat bărbatul pe Facebook

Marian Giurea, un șofer de TIR, a publicat pe data de 17 martie un mesaj în care își întreba prietenii de pe Facebook dacă știu persoane bolnave sau omorâte de noul coronavirus, sugerând că aceste zvonuri sunt mai degrabă o conspirație.

Bună ziua la toată lumea, am și eu o întrebare la cine știe să dea un răspuns. Am văzut ca în toată lumea spun că mor milioane de oameni și sute de milioane sunt bolnavi. Întrebarea mea este: a văzut cineva un om bolnav sau un om mort de la Corona? Vă rog frumos să-mi ziceți și mie să nu mor prost va pup”, scria el.

În urmă cu două zile, familia a anunțat moartea bărbatului într-un spital din Paris, acolo unde a fost ținut în ultimele zile de viață. Prietenii și familia sunt în stare de șoc. Nimănui nu îi vine să creadă că acel bărbat puternic, fără probleme de sănătate și cu un psihic greu de învins avea să fie răpus de virusul pe care îl abordase cu atâta suspiciune.

Bărbatul locuia în comuna Alunu din Vâlcea și muncea de 20 de ani în Franța ca șofer de TIR. În urmă cu o săptămână, Marian Giurea a fost internat la Paris cu simptome de COVID-19, iar ulterior acesta și-a sunat rudele să le anunțe, părând vizibil speriat de ceea ce i se întâmplase, ba mai mult, șoferul i-a avertizat pe toți că nu e de glumă cu virusul, îndemnându-i să aibă grijă de ei.

Marian se plângea de dureri mari de oase

Unul dintre apropiații lui Marian Giurea a povestit că acesta l-a sunat miercuri și i-a povestit că nu se simte deloc bine, acuzând dureri de oase și piele.

M-a sunat miercuri, abia vorbea, mi-a zis că are febră, că îl dor toate oasele și carnea de pe el, că e transpirat și că îi e greu să lupte cu boala.

Eu vorbisem cu el înainte cu o lună de zile și i-am zis să vină acasă că nu mai lucra la Paris, pentru că se restrânsese activitatea urmare a situației de urgență. A refuzat, spunând că mama sa era bolnavă, și în vârstă, și nu voia să o pună în pericol.

L-am încurajat, spunându-i că e tânăr, în putere, că boala afectează grav persoanele vârstnice cu diverse afecțiuni și nu e cazul să fie îngrijorat (…)

Am rămas șocat când am fost anunțat că Marian a decedat de coronavirus, în spitalul din Paris în care a fost internat cu o săptămână în urmă”, a declarat Valer Iosu, un apropiat al bărbatului, potrivit gorjeanul.ro

Cum îl descriu prietenii pe românul ucis de noul coronavirus

Românul s-a stins din viață pe data de 10 aprilie în spitalul din Paris, după opt zile de chin și durere. Un prieten de-al său a povestit pe Facebook, pe 8 aprilie, situația grea cu care se confrunta pe patul de spital:

” Când vă spun că am văzut, vă vorbesc despre un om, un munte de om care nu bea şi nu fumează de mai bine de 15 ani, un bărbat de 47 de ani pe care de când îl cunosc, nu l-am auzit să se plângă de vreo durere, nu vorbesc de o boală, un om cu un moral de fier şi cu o putere de luptă cum rar mi-a fost dat să întâlnesc.

Acest om pe care bine vi l-aţi imaginat din puţinele cuvinte de mai sus, a fost răpus în numai 8 zile de acest virus, Covid-19. Acum este în comă indusă pe un pat de spital din Paris, ducând poate ultima sa bătălie, lupta pentru viaţa lui. Este prietenul meu!”, a spus Remus Radu pe Facebook.

Cazul lui Marian Giurea este încă o dovadă că acest virus periculos face ravagii, indiferent de vârstă, naționalitate sau banii pe care îi ai în cont. De aceea este bine ca oamenii să fie conștienți de pericolul care îi pândește la orice moment și să nu ia în derâdere soarta. Cel mai bine este ca fiecare dintre noi să se protejeze pe el și pe cei dragi rămânând în casă!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
UNGARIA, de nerecunoscut. Răsturnare absolută de situație în țara de LÂNGĂ ROMÂNIA
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
S-a aflat cu CÂND CRESC PENSIILE! Daniel Baciu a ANUNȚAT
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro