Șoferii, ”disperați” să-și pună cauciucurile de iarnă: cât de mare este amenda dacă ești prins fără

Șoferii, ”disperați” să-și pună cauciucurile de iarnă: cât de mare este amenda dacă ești prins fără

Deși nu a venit iarna, șoferii au început să fie panicați în ceea ce privește montarea cauciucurilor de iarnă și s-au format niște cozi interminabile la mai multe service-uri.

Mai sunt doar câteva zile până când va veni iarna în România. Este inevitabil să ne confruntăm cu câteva zile de zăpadă. Conform meteorologilor, nu ar trebui să mai dureze mult până când cauciucurile de iarnă vor deveni indispensabile pentru deplasarea prin oraș și în afara lui. O altă referință pentru faptul că vine iarna ține de cozile și programările de la vulcanizări și ateliere auto.

Panica șoferilor, în mod previzibil, este cauzată de amenzi. În cazul în care ești prins pe zăpadă sau mocirlă fără cauciucuri de iarnă, ești bună de plată. Din păcate, amenzile nu sunt mici deloc pentru cei care utilizează cauciucuri de vară pe drumuri acoperite cu polei, gheață sau zăpadă. Valoarea respectivă gravitează în jurul cifrei de 3000 de lei, cu mențiunea că îți este reținut și certificatul de înmatriculare.

Cei de la Știrile Pro TV au făcut o investigație pe marginea interesului șoferilor de a-și schimba roțile. “Deja s-au format cozi ca de mâine s-a anunţat vreme rea. Undeva la 30 de minute – o oră, atât durează un schimb. Majoritatea îşi cumpără cauciucrile de la noi, avem şi second şi noi.”, a declarat Ionuț, un angajat la o vulcanizare din Cluj.

Sunt însă cozi în toată țara, iar singura soluție este să-ți faci programare. “M-am programat din timp. Lumea când vede prima zăpadă sau îngheţ se înghesuie şi e nebunie şi nu mai găseşti loc.”, a explicat un șofer. “Am mers prin mai multe vulcanizări. Peste tot era plin şi m-am strecurat aici printre programări.”, a adăugat un al doilea.

Ca sfat, dacă ai nevoie de anvelope de iarnă noi, ar fi bine să fii atent să aibă inscripționat un fulg pe suprafața lor. Marcajul M+S (mud and snow – noroi și zăpadă) este un alt indiciu relevant.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI