Șocul avut de Adi Mutu într-o clinică de dezintoxicare: „Am rămas uimit”

Șocul avut de Adi Mutu într-o clinică de dezintoxicare: „Am rămas uimit”
Adi Mutu a trecut printr-un moment foarte dificil în 2004, după ce a fost depistat pozitiv la cocaină, dar a luptat ca să-și revină

Șocul avut de Adi Mutu într-o clinică de dezintoxicare. Actualul antrenor de la Rapid a fost eroul meciului de retragere organizat la Cluj, duminica trecută, cu participarea multor vedete din fotbalul românesc și mondial. Cu aceeași ocazie, Adi Mutu și-a lansat și cartea autobiografică, „Revenirea din infern” în care face dezvăluiri despre viața de fotbalist, dar și cea personală.

Șocul avut de Adi Mutu într-o clinică de dezintoxicare

Șocul avut de Adi Mutu într-o clinică de dezintoxicare. „Il Fenomeno” și-a lansat la Cluj, odată cu meciul de retragere ca jucător, și cartea autobiografică, „Revenirea din Infern”. Actualul antrenor al Rapidului s-a oprit în paginile volumului și asupra rușinosului „episod cocaina” pe care l-a trăit în 2004, la Chelsea.

Adi Mutu era pe val în 2004, la clubul la care venise în august 2003, la scurtă vreme după ce acesta fusese preluat de Roman Abramovich. Dar viața din Londra l-a „furat” pe talentatul jucător. La un control antidoping el a fost depistat pozitiv la cocaină, iar cariera lui părea terminată.

„Am recunoscut din prima că am consumat cocaină. Până în acel moment, nu mai văzusem în viața mea așa ceva, poate doar în filme. Au început să tragă în mine din toate pozițiile. N-avea rost să neg, la ce bun să cer o contraexpertiză? Călcasem pe bec, greșisem, îmi dădeam seama ce făcusem.

„Sunt singur, părăsit de toți, cu excepția părinților. Întrebarea nu e dacă voi putea să redevin acel Adrian Mutu, ci când, adică repede, cât mai repede. Simt rușine, simt că i-am trădat pe cei care au avut încredere în mine”, mărturisește Adi Mutu în carte.

„Am rămas uimit”

Adi Mutu a fost trimis pentru dezintoxicare la clinica „Sporting Chance”, unde multe alte vedete se trataseră contra dependenței de alcool și droguri. Aici, „Briliantul” l-a întâlnit pe faimosul George Best, legenda lui Manchester United, considerat unul dintre cei mai talentați jucători din istoria fotbalului britanic, a cărui carieră a fost ruinată de alcoolism.

Adi Mutu venise în clinică cu gândul de se face bine, în timp ce Best stătea permanent acolo, împreună cu soția sa.

”Diferența era că eu venisem cu gândul de a mă face bine, de a pleca de acolo în două săptămâni, George era mutat acolo, împreună cu soția sa, din cauza gravelor probleme pe care le avea cu băutura”, a povestit Adrian Mutu, în cartea sa.

„Briliantul” a continuat prin a povesti momentul în care s-a întâlnit într-o seară cu Tony Adams, fostul star de la Arsenal, unul dintre patronii clinicii la care a mers, Peter Kay, șeful clinicii și George Best. Mutu recunoaște că a rămas uimit de povestea vieții lui Best și și-a dat seama că nu-și dorește așa ceva și pentru el.

„Sincer, n-o doream și pentru mine”

„Eu am ales să mănânc ceva carne de vită. Pentru că eram singurul din încăpere care avea voie să bea și un pahar de vin, am cerut unul. La un moment dat, am avut nevoie la toaletă. Când m-am întors, cei trei se uitau puțin ciudat și nu prea înțelegeam de ce. „Ai sorbit de 23 de ori din pahar!”, mi-a spus Best. „Poftim?”, am întrebat. „Da, noi, alcoolicii, dacă stăm la masă cu cineva care poate consuma alcool, avem micile noastre statistici”.

După cină, am mers în cameră. Rămăsesem uimit de povestea vieții lui Best, dar, sincer, n-o doream și pentru mine”, a mai dezvăluit Adrian Mutu, potrivit AS.ro.

Adi Mutu a reușit să scape de problema drogurilor, apoi a revenit în fotbalul mare, jucând la Juventus dar, mai ales, devenind o legendă la Fiorentina. Dar și golgheterul „all-time” al naționalei, alături de Gheorghe Hagi. Din păcate, la doar un an de la întâlnirea cu Mutu, George Best avea să moară, la doar 59 de ani, în noiembrie 2005.

Urmăriți Playtech.ro și pe