Adi Mutu șochează înainte de meciul de retragere: „Fotbaliștii ar trebui să se plângă mai puțin”

Adi Mutu șochează înainte de meciul de retragere: „Fotbaliștii ar trebui să se plângă mai puțin”
Adrian Mutu, devenit între timp antrenor, va avea meciul de retragere din cariera de jucător, duminică, 12 iunie, la Cluj-Napoca

Adi Mutu șochează înainte de meciul de retragere. Duminică, 12 iunie, pe Cluj Arena, de la ora 19.00, actualul antrenor al Rapidului va îmbrăca pentru ultima oră tricoul naționalei în cadrul partidei ce va marca retragerea sa din cariera de jucător. Adrian Mutu a dezvăluit câteva secrete din cariera sa, deși multe le va scoate la iveală în cartea autobiografică ce va fi lansată cu prilejul evenimentului de la Cluj-Napoca.

Adi Mutu șochează înainte de meciul de retragere

Adi Mutu șochează înainte de meciul de retragere. Fostul mare jucător își va marca încheierea carierei de fotbalist cu o întârziere de șase ani. Duminică, 12 iunie, pe arena din Cluj-Napoca, „Briliantul” va fi eroul unui meci amical între Team Romania și echipa „Stelelor Mondiale”.

Celebrul fotbalist îi va avea alături duminică, la meciul de retragere, și pe fii săi, Mario și Tiago. Celor care vor veni pe stadion să îi fie alături, Adrian Mutu le promite foarte multe surprize și o atmosfera memorabilă. Golgheter „all-time” al naționalei, alături de Gheorghe Hagi, cu 35 de goluri, Adrian Mutu îl va avea printre invitații de onoare chiar pe „Regele” fotbalului românesc.

„Fotbaliștii ar trebui să se plângă mai puțin”

Adrian Mutu a oferit detalii despre meciul său de retragere, dar și amănunte despre lansarea cărții autobiografice în cadrul matinalului „Dimineața Nebună”, de la Radio Impuls, prezentat de Mishu și Cosmin.

„Fotbalul jucat este foarte frumos și viața de fotbalist este ceva magnific. Noi suntem niște oameni privilegiați. Nu ne trezim la 5 dimineața să mergem la muncă în fabrică, nu ne doare spatele, nu muncim. Ne facem hobby-ul și câștigăm și bani. Fotbaliștii ar trebui să se plângă mai puțin când vine vorba de ceea ce fac ei. De aceea și pretențiile sunt foarte mari și eu tot timpul i-am mulțumit lui Dumnezeu că mi-a dat șansa să fac ceea ce îmi place și să câștig și bani”, a spus Adrian Mutu la „Dimineața Nebună”.

Tot cu această ocazie, fotbalistul își va lansa și cartea autobiografică, „Revenirea din Infern” în care va încerca să facă lumină în multe dintre aspectele vieții sale, mai ales că a ținut nu de puține ori prima pagină a ziarelor din România. Pentru cei tineri, la început de drum, Adrian Mutu are și un sfat.

Partida va avea loc duminică, 12 iunie, la Cluj

„Sunt multe secrete. Spun (n.r. în carte) lucrurilor pe nume și vreau să transmit un mesaj pentru toți tinerii atleți și nu numai; viața nu e așa cum ne-o imaginăm noi tot timpul. Trebuie să fim educați ca să avem succes, trebuie să ne schimbăm mentalitatea și să ne educăm copiii spre succes. Trebuie să ne pregătim copiii să fie câștigători, să fie campioni.(…) Este ușor să ajungi în top, dar trebuie să te menții”, a mai spus „Briliantul” în emisiunea menționată.

Adrian Mutu va îmbrăca tricoul cu numărul 10 și va juca atât pentru selecționata României, cât și pentru cea a „Stelelor Mondiale”. Gică Hagi va fi și antrenorul Team Romania, pe când italianul Cesare Prandelli, tehnicianul cu care jucătorul Mutu a colaborat cel mai bine, va conduce formația „World Stars”.

Printre invitații de marcă ai „Briliantului” se vor afla mari vedete ale fotbalului mondial: Paolo Cannavaro, Fabio Cannavaro, Fernardo Couto, Claude Makelele (6), Alessandro Del Piero, Jerrel „Jimmy” Floyd Hasselbaink, Luca Toni  și David Trézéguet.