06 feb. 2023 | 15:26

Șoc în fotbalul mondial. Manchester City ar fi încălcat peste o sută de puncte din regulamentul Premier League și ar putea fi exclusă din campionat

Sport
Șoc în fotbalul mondial. Manchester City ar fi încălcat peste o sută de puncte din regulamentul Premier League și ar putea fi exclusă din campionat

Manchester City are din nou probleme! Formația antrenată de Pep Guardiola este acuzată că a încălcat regulamentul și ar putea fi depunctată sau chiar exclusă din campionat. The Sun susține că sunt cel puțin o sută de puncte pe care „cetățenii” le-ar fi încălcat. Oficialii grupării știu că există o anchetă, dar spun că ei nu au făcut nimic ilegal.

Manchester City ar putea fi exclusă din campionat

Manchester City are probleme uriașe. The Sun susține că gruparea care a câștigat de opt ori campionatul Angliei ar putea fi exclusă din competiție, după ce ar fi încălcat peste 100 de puncte din regulamentul Premier League. Este vorba de reglementări din domeniul fair-play-ului financiar. Jurnaliștii susțin că este vorba de o anchetă începută în decembrie 2018 și care vizează sezoanele 2009/2010 – 2017/2018.

Investigația a pornit după ce cotidianul german Der Spiegel a publicat bilanțului clubului din Manchester având informații de la hackerul portughez Rui Pinto. „Cetățenii” sunt acuzați că nu a prezentat situația financiară exactă și că au semnat mai multe contracte cu jucători minori, pe care i-ar fi plătit cu „bani gheață”. Unul dintre contractele care ridică semne de întrebare este și cel al antrenorului Roberto Mancini care și-ar fi primit banii pe baza unei înțelegeri de consultanță.

Cum au reacționat oficialii clubului Manchester City

Oficialii clubului Manchester City au spus că sunt încântați că există o investigație și au respins toate acuzațiile.

„Manchester City FC este surprins de informațiile conform cărora clubul nostru ar fi încălcat regulamentul Premier League, având în vedere angajamentul și cantitatea mare de detalii furnizate dinspre clubul nostru către Liga Engleză de Fotbal.

Manchester City salută anchetarea acestei spețe de către o comisie de anchetă independentă, care să analizeze, în mod imparțial, dovezile irefutabile pe care le deținem în apărarea noastră. Ca atare, așteptăm cu nerăbdare ca verdictul în ceea ce privește acest caz să fie dat odată pentru totdeauna”, se spune în comunicatul oficial emis de gruparea antrenată de Pep Guardiola.

Clubul Manchester City a fost exclus din Champions League în anul 2020 și a primit și o amendă de 25 de milioane de lire sterline, după ce oficialii UEFA au ajuns la concluzia că cei care conduc clubul nu au respectat regulile financiare și că nu au prezentat date corecte înn anchetă. Cazul a ajuns la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, iar judecătorii au ridicat suspendarea, dar au menținut o amendă de nouă milioane de euro.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
S-a schimbat legea pentru acești români. Cine stă la altă adresă riscă amenzi
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Vestea DESPRE PENSII pe care o așteptau milioane de români. SE PREGĂTEȘTE egea la Guvern
Capital.ro
Prime de Paşte oferite de angajatorii români. 7 din 10 companii vor oferi beneficii extra
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Locuri de MUNCĂ disponibile! Se oferă SALARII de 6.500 de lei
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro