La șnițelul pane, crusta se face din pesmet, acesta dă textura crocantă și gustul aparte. Șnițelul parizian este îmbrăcat în crustă de aluat din făină și ou. Șnițele se pot face din carne de vițel, pui, vită, porc sau soia.
Pentru șnițelul parizian se poate folosi orice carne sau chiar și legume. În general, carnea de pui folosită la șnițelele de pui este pieptul de pui. Dar pentru că pieptul de pui este o carne fadă și ațoasă se poate înlocui cu pulpa de pui.
Astfel, pentru rețeta de astăzi am folosit pulpe de pui dezosate. Crusta este dată doar de ou, făină și ierburi aromatice. Acestea din urmă pot fi opționale.
Pentru prăjit este necesar o cantitate de ulei mai mare, de adâncimea unui lat de palmă. Uleiul folosit este cel obișnuit de floarea soarelui. Acest ulei poate fi refolosit doar o singură dată, strecurat de resturile de la prăjirea șnițelelor. Nu folosiți ulei deja prăjit de mai multe ori, pentru că este toxic.
1. Se spală pulpele de pui apoi se desfac cu un cuțit cu vârf ascuțit
2. Cu o oră înainte de prăjire, pulpele de pui se marinează în puțin ulei de măsline, sare, piper, usturoi granulat și ierburi aromatice.
3. Într-un castron se bat ouăle cu apa minerală și sare. Se adaugă câte puțin făina, amestecând continuu pentru a nu face cocoloașe. Va rezulta o compoziție
groasă dar fluidă, aproximativ ca un aluat de clătite mai gros.
4. Pe o farfurie se pun două- trei linguri de făină. Pulpele de pui se tăvălesc prin făină până vor fi complet acoperite cu făină. Astfel, aluatul va face o
mai bună aderență pe bucățile de carne.
5. În castronul cu aluatul pentru șnițel, se pun pulpele de pui și se amestecă bine până vor fi complet acoperite de compoziție.
6. În tigaie se încinge uleiul, apoi se reduce focul la minim. Bucățile de carne se pun la prăjit, pe rând, câte 7-8 minute pe fiecare parte.
7. După ce s-au rumenit, șnițele se pun pe un șervet absorbant de hârtie, apoi se pun pe un platou.
Șnițelele se pot servi alături de o garnitură de piure de cartofi, cuș cuș, orez alb sau cu o salată verde.
Poftă bună!