06 sept. 2022 | 13:18

Șnițel parizian de pui, reţeta fără pesmet

Utile
Șnițel parizian de pui, reţeta fără pesmet
Șnițel parizian de pui.Foto: Oana Matei/playtech.ro

La șnițelul pane, crusta se face din pesmet, acesta dă textura crocantă și gustul aparte. Șnițelul parizian este îmbrăcat în crustă de aluat din făină și ou. Șnițele se pot face din carne de vițel, pui, vită, porc sau soia.

Cum se face șnițelul parizian? Ce carne se folosește pentru șnițelul parizian?

Pentru șnițelul parizian se poate folosi orice carne sau chiar și legume. În general, carnea de pui folosită la șnițelele de pui este pieptul de pui. Dar pentru că pieptul de pui este o carne fadă și ațoasă se poate înlocui cu pulpa de pui.

Astfel, pentru rețeta de astăzi am folosit pulpe de pui dezosate. Crusta este dată doar de ou, făină și ierburi aromatice. Acestea din urmă pot fi opționale.

Pentru prăjit este necesar o cantitate de ulei mai mare, de adâncimea unui lat de palmă. Uleiul folosit este cel obișnuit de floarea soarelui. Acest ulei poate fi refolosit doar o singură dată, strecurat de resturile de la prăjirea șnițelelor. Nu folosiți ulei deja prăjit de mai multe ori, pentru că este toxic.

Ingrediente pentru Șnițel parizian

  • 1 kilogram pulpe de pui dezosate, fără piele
  • 3 ouă întregi
  • 5 linguri de făină
  • 100 mililitri apă minerală
  • sare, piper
  • ierburi aromatice
  • usturoi granulat
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare Șnițel parizian de pui

1. Se spală pulpele de pui apoi se desfac cu un cuțit cu vârf ascuțit
2. Cu o oră înainte de prăjire, pulpele de pui se marinează în puțin ulei de măsline, sare, piper, usturoi granulat și ierburi aromatice.
3. Într-un castron se bat ouăle cu apa minerală și sare. Se adaugă câte puțin făina, amestecând continuu pentru a nu face cocoloașe. Va rezulta o compoziție
groasă dar fluidă, aproximativ ca un aluat de clătite mai gros.
4. Pe o farfurie se pun două- trei linguri de făină. Pulpele de pui se tăvălesc prin făină până vor fi complet acoperite cu făină. Astfel, aluatul va face o
mai bună aderență pe bucățile de carne.
5. În castronul cu aluatul pentru șnițel, se pun pulpele de pui și se amestecă bine până vor fi complet acoperite de compoziție.
6. În tigaie se încinge uleiul, apoi se reduce focul la minim. Bucățile de carne se pun la prăjit, pe rând, câte 7-8 minute pe fiecare parte.
7. După ce s-au rumenit, șnițele se pun pe un șervet absorbant de hârtie, apoi se pun pe un platou.

Șnițelele se pot servi alături de o garnitură de piure de cartofi, cuș cuș, orez alb sau cu o salată verde.

Poftă bună!

Digisport.ro
N-a pronunțat ”România”! Cum ne-a numit prim-ministrul din Kosovo, după scandalul de la București
Stirile PROTV
NATO și-a mobilizat avioanele de luptă după un atac masiv lansat de Rusia. Ploaie de rachete la granița Alianței
PlaySport
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Ego.ro
Anamaria Prodan, de nerecunoscut. Brunetă și machiată strident, la nunta cu fostul soț FOTO
ProActual
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
EVZ.ro
Singura fotografie cu Sfinxul din Bucegi în 1896. Avea mustață și plete. Transformări uimitoare
Spynews.ro
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
PRO TV
”Cu Anca Dinicu mă sărut, cu Anisia Gafton mă însor, iar pe Alex Bogdan...” Declarațiile din culise ale unui coleg de scenă
Adevarul
Momente de groază pentru pasagerii unui avion care a căzut în gol peste două mii de metri: „Am crezut că vom muri, oamenii de lângă noi au intrat direct în tavan”
BZI.ro
Adriana Bahmuțeanu, mesaj înduioșător pentru fiii cei mari ai lui Silviu Prigoană: ”Să le trimită dramul de înțelepciune!”
Viva.ro
Vestea că Silviu Prigoană nu era, de fapt, căsătorit cu Mihaela i-a luat pe toți prin surprindere, dar asta nu e tot! S-au aflat detalii neașteptate acum: "Față de restul lumii...”